• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Rušné dni má za sebou kapitán basketbalového klubu Iskra Svit, 28-ročný Róbert Rožánek. Počas uplynulého týždňa sa pripravoval spolu s mužskou reprezentáciou Slovenska v Národnom basketbalovom centre v Bratislave a rovno z reprezentačného zrazu „utekal“ do svojho rodného mesta, kde si spolu so svojou snúbenicou, Monikou Hutyrovou, povedali v sobotu 6. 7.  „ÁNO“. V piatkovom zápase s Portugalskom sa „Roži“ stal prvýkrát kapitánom seniorskej reprezentácie.

V týchto dňoch intenzívne pracujeme na budovaní kádra pre sezónu 2024/2025. Ako prvého sme našli hráča vhodného na post prvého rozohrávača. S číslom #5 bude v sezóne 2024/2025 v drese Iskry Svit nastupovať americký “playmaker” Core’von Lott. Prečítajte si prvý rozhovor s našou čerstvou posilou.

Začínal, v dnes už legendárnom slovenskom basketbalovom projekte, „Karlovka“. Následne smerovali jeho kroky k susedom na západ, kde v sezóne 20/21 získal s Opavou striebornú medailu. V šiestich sezónach strávených za riekou Moravou postupne vystriedal dresy Prostějova, Ostravy, Opavy a Slávie Praha. Vráti sa na Slovensko a v uplynulom ročníku strieľal body, rozdával asistencie a doskakoval lopty v Komárne. V sezóne 2024/25 si však oblečie bielo-modrý šat a stane sa novou posilou Spišských Rytierov. Reč je o 24-ročnom, takmer 200 cm vysokom krídle – Jurajovi Páleníkovi.

Povestný krst ohňom nemohol pre Sašu Jankoviča dopadnúť lepšie. Prvá sezóna v pozícii hlavného trénera priniesla po piatich rokoch do Prievidze medailu s bronzovým odleskom. Vo svojej misii na lavičke bude pokračovať, čaká ho nový asistent trénera, obmenený káder a najmä európska výzva.

Asi ťažko by ste v kádri Spišských Rytierov hľadali väčšieho lokálpatriota a vernejšieho hráča, ako je Adam Antoni. Veď okrem sezóny 2019/20, ktorú tento 191 cm vysoký krídelník strávil v Prievidzi, si iný dres ako ten spišský neobliekol. "Novovešťanov" teda určite poteší informácia, že Adam Antoni bude aj naďalej hrdým Rytierom.

Aktuálne patrí k najväčším basketbalovým talentom Slovenska a môže sa stať len druhým hráčom, ktorý by si okúsil pôsobenie v NBA. Timotej Malovec vyrástol v Mega Baskete na vyzretého hráča a pred niekoľkými týždňami zaujal rozhodnutím prihlásiť sa do draftu. Nielen o tomto kroku, ale aj o predchádzajúcej sezóne a fungovaní v slávnej srbskej liahni talentov, sa dozviete viac od samotného hráča.

Súčasťou prievidzského basketbalu je Maroš Helmecy už od roku 2017. Na lavičke BC Prievidza stál počas tohto obdobia najmä ako asistent, ale na rok a pol aj v pozícii hlavného trénera. Bol pri výhre v Slovenskom pohári a zisku strieborných či nedávnych bronzových medailí. Po celý čas pôsobí ako tréner aj v mládežníckej akadémii MBA Prievidza, rovnako dostal dôveru pri mládežníckych reprezentáciách Slovenska a stal sa tiež súčasťou realizačného tímu mužskej reprezentácie. Teraz je však pred ním nová výzva, pretože sa stáva šéftrénerom MBA Prievidza pre kategórie U17 a mladší.