• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Súčasťou prievidzského basketbalu je Maroš Helmecy už od roku 2017. Na lavičke BC Prievidza stál počas tohto obdobia najmä ako asistent, ale na rok a pol aj v pozícii hlavného trénera. Bol pri výhre v Slovenskom pohári a zisku strieborných či nedávnych bronzových medailí. Po celý čas pôsobí ako tréner aj v mládežníckej akadémii MBA Prievidza, rovnako dostal dôveru pri mládežníckych reprezentáciách Slovenska a stal sa tiež súčasťou realizačného tímu mužskej reprezentácie. Teraz je však pred ním nová výzva, pretože sa stáva šéftrénerom MBA Prievidza pre kategórie U17 a mladší.

„Rád spomínam na všetky veci, ktoré sa nám podarilo za tie roky dosiahnuť, ale asi nastal čas na menšiu zmenu. Ani tak nejde o zmenu prostredia, lebo stále ostávam v Prievidzi a vlastne budem mať naďalej povinnosti aj pri A tíme, ale budem sa teraz viac venovať mládeži. Prioritou bude, aby sme časom vychovávali viac kvalitných Slovákov pre 'áčko' a mohli zapájať viac chlapcov, ktorí prejdú našou akadémiou. Veríme, že budeme môcť ešte lepšie pracovať s domácimi hráčmi, o ktorých chceme vedieť čo najviac, aby sme ich mohli postupne viac zapájať aj medzi mužmi,“ hovorí Helmecy.

Maroš Helmecy bude dohliadať na výchovu domácich nádejí. Úplne teda neopúšťa ani BC Prievidza, kde bude mať svoje úlohy, ale už ďalej nebude pokračovať na pozícii asistenta trénera. „Zažil som tu 7 krásnych rokov, veľmi zaujímavých a poučných. Boli to super skúsenosti a skvelá práca s každým jedným trénerom, s ktorým som robil. Veľké poďakovanie patrí vedeniu, ktoré ma vždy podržalo aj v ťažkých chvíľach a bez pochýb aj fanúšikom, ktorí sú fakt najlepší na Slovensku. Samozrejme, sú to nároční fanúšikovia, ale vždy nás za tých 7 rokov dokázali podržať aj v momentoch, keď sa nám nedarilo a v takom prostredí sa výborne pracuje. Teším sa na novú výzvu a som presvedčený, že obom klubom, BC aj MBA, prospeje toto nastavenie a verím, že o niekoľko rokov to budeme môcť spoločne hodnotiť ako dobrý krok a podarí sa nám vychovať omnoho viac kvalitných slovenských hráčov. Veľmi sa na to teším, no rozhodne úplne neodchádzam a naďalej budem mužom pomáhať s video analýzami, prípravou na zápasy či skautingom na súperov. Stále tak ostanem aj pri 'áčku', ale prioritne sa budem venovať tomu, aby sme vychovávali ďalších odchovancov prievidzského basketbalu,“ dodal.

Ďakujeme Marošovi Helmecymu za odvedenú prácu na lavičke BC Prievidza. Zároveň sa tešíme na ďalšiu spoluprácu a veríme, že toto spojenie prinesie nové úspechy pre celý prievidzský basketbal.

Meno nového asistenta trénera predstavíme už čoskoro.

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: Lukáš Droppan