• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vo štvrtok večer fandili na hornej Nitre Leviciam, aby sa pre Prievidzu skončila sezóna 2023/2024 ziskom cenného kovu. Po piatich rokoch čakania z toho bol bronz, čo je pre klub návrat na stratené pozície. Túto misiu viedol premiérovo z pozície hlavného trénera Saša Jankovič, v rozhovore zhodnotil nielen play off, ale aj podporu fanúšikov a celú sezónu na lavičke BC.

V histórii našej najvyššej súťaže sa len Pezinku podarilo zdvíhať nad hlavu majstrovskú trofej trikrát za sebou, celkovo sa im to podarilo 5 rokov po sebe (1997 – 2002). Teraz sa k méte zlatého hetriku priblížili postupom do finále Patrioti Levice, od obhajoby a dosiahnutia predsezónnych cieľoch ich delí prekážka v podobe Spišských Rytierov. Pred úvodným duelom sa vyjadroval kouč Michal Madzin k sérii s Komárnom, ambíciám a tiež k ich súperovi o víťaza Niké SBL v sezóne 2023/2024.

Play off jazda Spišských Rytierov dospela do historického bodu, vo finále uvidíme až šiesty tím po základnej časti, čo sa nikdy predtým v súťaži nestalo. Po troch rokoch od jediného majstrovského titulu narazia na rovnakého súpera. Pred začiatkom finálovej série zhodnotil tréner Teo Hojč semifinále s Prievidzou, doterajšie dosiahnuté úspechy a očakávania od súbojov s Levicami.

Pre Spišských Rytierov to bol veľký basketbalový večer. Úspešne sa im podarilo ukončiť semifinálovú sériu s Prievidzou a druhýkrát v histórii klubu oslavovať postup do finále. Význam tohto úspechu vyzdvihuje fakt, že v histórii našej najvyššej súťaže sa do bojov o zlato nikdy nedostal tak nízko nasadený tím, ako až 6. najlepší tím po základnej časti.

Španiel Jordi Guárdia to vo svojej prvej sezóne v pozícii hlavného trénera nemal jednoduché. Do Lučenca prišiel v situácii, keď sa družstvu výsledkovo nedarilo, ale napokon to dokázal celé otočiť na pozitívny smer. Nielen o tomto, ale aj o skúsenostiach, zapojení hráčov a ďalších témach, sme sa rozprávali s koučom „pelikánov“.

Pod Tatrami to mali opäť namiešané a poskladané správnym spôsobom, čo dokumentovali výsledky na Česko-slovenskom pohári a v základnej časti. Potom však Svit postihli početné absencie, ktorý ukončili ich cestu v play off už vo štvrťfinále. Tréner Lukáš Varga zažil prvú sezónu na Slovensku a v rozhovore nám prezradil svoje dojmy z nej.

Inter delila od účasti medzi najlepšími 4 klubmi v sezóne 2023/2024 doslova jedna sekunda, po ktorej išiel ďalej ich štvrťfinálový súper a na strane „žlto-čiernych“ zavládlo sklamanie. Opäť sa ale podarilo zapojiť mladíkov, prišiel očakávaný návrat na Pasienky a situácia v klube sa vyvíja správnym smerom. Nielen o tomto nám porozprával kouč Danilo Rakočevič.