• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Odchovanec levického basketbalu, Daniel Chaban, ostáva súčasťou tímu aj pre nasledujúce dve sezóny. Dvadsaťdvaročný rozohrávač sa dohodol s vedením klubu na predĺžení spolupráce na sezóny 2024-26.

Vo Svite opäť funguje mix skúsenejších a mladších hráčov, pod taktovkou trénera Lukáša Vargu je z toho v závere základnej časti boj o druhé miesto. Rolu najstaršieho a najskúsenejšieho hráča má na svojich pleciach AJ Sumbry, ktorý sa po možno nevýrazenejšom začiatku rozohral v správnom čase do dobrej formy.

Po prekvapujúcej prehre v Nitre sa na nich z mnohých strán valila kritika. Spišskí Rytieri na ňu odpovedali najlepším možným spôsobom, jednoznačným domácim triumfom nad Lučencom. Nielen tieto dva zápasy sme analyzovali s Wesleym Harrisom.

Ak by sme mali v krátkosti zhrnúť 34. kolo, tak to bol večer v podaní zámorskych basketbalistov. Američania a Kanaďania mali hlavné slovo a niektorí sa dokonca priblížili k historickým métam. To najlepšie zo soboty ako vždy, máme pre vás na jednom mieste. 

Do konca základnej časti zostávajú už len tri kolá, takže boj o čo najlepšie postavenie pred play off vrcholí. Za kľúčový v rámci 34. kola možno považovať duel tabuľkových susedov, Handlovú čaká Komárno. V neďalekej Prievidzi sa v sobotu tiež hrá, súperom domácich bude Inter Bratislava. Spišskí Rytieri si budú chcieť napraviť reputáciu proti rozbehnutému Lučencu. Levice ako už istý víťaz základnej časti privítajú Svit.  

Dve drámy, dve jasné víťazstvá, tak dopadlo 34. kola Niké SBL. Levice uhájili proti Svitu najtesnejším možným rozdielom domácu palubovku. Komárno rozhodlo v poslednej sekunde o tom, že si z Handlovej odnáša cenné víťazstvo. Prievidza nemala výraznejšie starosti s Interom Bratislava, podobne si počínali Spišskí Rytieri s Lučencom.

Ako najlepšie zareagovať na dva, nie práve ideálne zvládnuté zápasy? Vyhrať nad tímom, ktorý ešte v roku 2024 nenašiel premožiteľa. Komárnu sa takýto počin proti Prievidzi podaril po ideálnej koncovke, vďaka ktorej si pomohol v udržaní šance na výhodu domáceho prostredia v play off.