• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Rušné dni má za sebou kapitán basketbalového klubu Iskra Svit, 28-ročný Róbert Rožánek. Počas uplynulého týždňa sa pripravoval spolu s mužskou reprezentáciou Slovenska v Národnom basketbalovom centre v Bratislave a rovno z reprezentačného zrazu „utekal“ do svojho rodného mesta, kde si spolu so svojou snúbenicou, Monikou Hutyrovou, povedali v sobotu 6. 7.  „ÁNO“. V piatkovom zápase s Portugalskom sa „Roži“ stal prvýkrát kapitánom seniorskej reprezentácie.

  • Ako sa pripravuješ na blížiacu sa sezónu 2024/2025?

"Pár dní po sezóne vo Svite som ešte aj spolu so Šimonom Turzom odohral Final 4 prvej ligy mužov, ktoré sa nám podarilo vyhrať. Potom sme si dali asi týžden pauzu a nabehol som rovno do prípravy na ďalšiu sezónu. Väčšinou boli tréningy určené viac na fyzičku (fyzickú pripravenosť) ako basketbal.. takže behanie, kondícia, rýchlosť, prekážky, posilňovanie boli prvoradé a k tomu som dopĺňal tréningy s Nikolom Maslarevičom v hale, zamerané väčšinou na techniku a individuálne zručnosti jednotlivca. Vo Svite sa budem ešte sám pripravovať do Tatrafestu (20. 7.) a potom si odchádzame oddýchnuť na svadobnú cestu do Karibiku."

  • S akými očakávaniami a cieľmi budeš vstupovať do novej sezóny?

"Očakávania a hlavne skôr taká trpká príchuť z nevydareného, smolného záveru sezóny ešte stále rezonujú. Čiže o motiváciu postarané je. Cieľom by som určite dal pokračovanie v bavení divákov, robiť celému mestu radosť z basketbalu a vyhrať všetko, čo bude pred nami. Minimálne do semifinále by som sa rád tento rok dostal."

  • Novým trénerom Svitu sa stal Oleg Meleščenko. Na pozícii asistenta pokračuje Nikola Maslarevič. Pod obidvomi si už pôsobil, či v reprezentácii, alebo vo Svite. Ako sa tešíš na vašu ďalšiu spoluprácu v novej sezóne?

"Trénerov poznám, aj keď s trénerom Meleščenkom sme spolu pôsobili v inej situácii. Boli sme spolu v reprezentácii a nie na klubovej úrovni. Teším sa, bude to určite zmena, iný štýl, iná mentalita a verím, že nám prinesie naša spolupráca úspech."

playoff svit snv 3 37

  • Na nedávnom reprezentačnom zraze si bol kapitánom reprezentácie Slovenska v zápase proti Portugalsku. Ako si sa v tejto pozícii cítil?

"Ja som absolvoval zo sústredenia len posledných pár dní, nakoľko som mal ešte vybavovačky ohľadom svadby, ale rád som prišiel, reprezentoval Slovensko a zúčastnil sa sústredenia, aj keď viac-menej len čiastočne. A kapitánstvo prišlo tak nejako spontánne. Vyplynulo to z toho, že pred zápasom som ostal ako najstarší vekovo aj profesne ja, tak mi táto povinnosť jednohlasne prischla."

  • Rovno z reprezentačného zrazu ťa doma čakali iné povinnosti (svadba). Ako si to celé zvládol?

"Toho spánku bolo pomenej, stresu možno trošku viac, ale keď som videl svoju prenádhernú manželku v svadobných šatách, všetko ostalo zabudnuté a celú akciu som si extrémne užil. Bol to super deň s najlepšími priateľmi a rodinou a myslím, že sme to zvládli na jedničku. Doposiaľ najkrajší deň môjho života."

  • Videli sme, že si sa hneď po skončení sezóny začal vo Svite pripravovať na ďalšiu. Čo by si odporúčal mladým hráčom, aby robili v tomto medzisezónnom období? Čo tebe najviac pomohlo počas príprav na sezóny?

"Mne asi tréningy s mojim dedom vždy v lete, ktoré sa snažím opakovať viac-menej každý rok, teraz aj sám a predať niečo z toho aj mladším spoluhráčom a deťom z pyramídy vo Svite. Predsa len v tom medzisezónnom období sa dá natrénovať najviac a môže sa z toho ťažiť počas celej sezóny."

Zdroj: iskrasvit.sk

Foto: Katarína Puškášová