• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

David Abrhám bude patriť v novej sezóne spolu s Borisom Bojanovským k dvom najskúsenejším hráčom v tíme Levíc. V žlto-zelenom drese to bude už jeho piata sezóna. O tom, ako vyzeral začiatok prípravy, ako hodnotí nový tím "žlto-zelených" a na rôzne iné témy sme sa porozprávali v nasledujúcom rozhovore.

  • Patrioti majú za sebou úvodné takmer tri týždne letnej prípravy. Ako by si ich zhodnotil, aké náročné obdobie to pre hráčov bolo?

"Tak ako každý rok, ten úvod bol hlavne o naberaní kondície. Postupne prechádza príprava čoraz viac do basketbalovej, rozbieha sa séria prípravných duelov, ktoré nám postupne ukážu na čom potrebujeme najviac popracovať v ďalšej fáze prípravy."

  • Pod vedením trénerskej trojice Michal Madzin – Laci Lutovský – Zuzka Földiová si absolvoval už viac letných príprav. Bola táto niečím odlišná, alebo tréneri vsadili na osvedčené veci z minulosti?

"Príliš veľa sa toho nezmenilo, príprava bola podobná tým predchádzajúcim. My, čo sme v tímu už dlhšie, sme vedeli do čoho ideme. Pre zahraničných hráčov to bolo určite niečo nové a iné, ale myslím, že sa rýchlo adaptovali a zvykli si na to."

  • Výsledky družstva z minulých sezón ukázali, že letná príprava, v podobe v akej ju absolvujete, je účinná a úspešná. Je to asi dôležitý fakt, ktorý zrejme dobre vplýva aj na hráčov, keď veria, že tá letná drina má zmysel a sú za ňou výsledky…

"Určite áno. Teraz je čas, kedy netreba nič podceniť a všetko treba odmakať naplno. V podstate potom z toho ťažíme počas celej sezóny, keďže ten náš program je extrémne nabitý, je tam veľa cestovania a nie je čas na ďalšie kondičné bloky."

DSC 6717

  • V tíme nastalo počas leta dosť zmien. V družstve je pätica nových legionárov. Trojica Terins, Jelks a Gamble sú v tíme od začiatku prípravy, od pondelka sa pridal Mäntynen a dnes už aj Nichols. Aké sú tvoje prvé dojmy z nových hráčov po ľudskej, aj basketbalovej stránke?

"Do kolektívu zapadli chalani veľmi dobre. Na tréningoch je vidieť, že hrali vyšší level basketbalu a keď sa zohráme, myslím, že to bude dobré. Dvojica, ktorá sa k nám pridala počas tohto týždňa, sa verím, že tiež rýchlo zapracuje do družstva. Máme pred sebou sériu prípravných zápasov, ktoré budeme chcieť využiť naplno, aby sme sa dobre spoznali a zohrali."

  • Úvod letnej prípravy je tento rok špecifický, keďže družstvo nemôže využívať svoju domovskú halu kvôli rekonštrukcii palubovky. Tréningy tak prebiehajú v staručkom Dome Športu. Ako vnímate tento fakt a sledujete, ako deň čo deň pokračujú práce na novej palubovke, na ktorú sa čoskoro dostanete?

"Určite už všetci netrpezlivo čakáme na návrat do domovskej haly, postupne odpočítavame dni, kedy si už zatrénujeme opäť v našej aréne. Podmienky v Dome Športu sú také ako sú, ale musíme to už nejako vydržať. Sme si vedomí, že nebola iná možnosť, ako túto situáciu riešiť. Tešíme sa na novú palubovku a na návrat do našej haly."

  • Kondičná časť prípravy sa postupne mení na hernú časť. Po úvodnom oťuknutí v Nitre, čaká na Patriotov zajtra prípravný zápas v Žiari nad Hronom proti Slavii Praha. Zdá sa, že to najťažšie obdobie máte už za sebou a môžete sa tešiť už viac na basketbal..

"Samozrejme, sme šťastní, že túto fázu prípravy máme už za sebou, behania bude už menej a prichádza basketbalové obdobie, kvôli ktorému to celé robíme. Tešíme sa na to."

DSC 5786

  • Zajtra nás čaká druhý prípravný zápas proti Slavii. Absolvujte ho z plného tréningu, zrejme je cítiť aj únava a ťažké nohy. Ako sa cítite pred prvým duelom, ktorý si už môžu prísť pozrieť aj fanúšikovia?

"Je to súčasť prípravy. Tento týždeň sme mali ešte kondičné bloky, dnes máme posledný beh vonku. Máme ale aj regeneráciu, ktorá nám pomáha. Je to náročné, možno hlava pracuje v takýchto zápasoch lepšie ako nohy, nie vždy sa všetko podarí. Ale patrí to k tomu a už to bude len lepšie. Tešíme sa na zápas a na fanúšikov."

  • Do prvého ostrého duelu v sezóne v tureckej Antalyi proti gruzínskemu majstrovi Kutaisi zostáva menej ako mesiac. Smerujú už Vaše myšlienky občas k tomuto duelu?

"Áno, ten čas ide neúprosne rýchlo a prvý vrchol sezóny sa blíži. Vieme, aké sú od nás očakávania, aj po tom minulom roku, čo sa nám tam stalo, chceme byť lepšie pripravení a uvedomujeme si dôležitosť prvého duelu. Myslím, že v najbližších dňoch a týždňoch už budeme čoraz viac sústrediť našu pozornosť na tento duel a snažiť sa zohnať čo najviac informácií o súperovi, čo už teraz vidíme, že nebude jednoduché."

  • Predaj permanentiek prinesie toto leto rekordné čísla. Ak k fanúšikom prirátame aj partnerov a sponzorov klubu, prekročili sme už hranicu 500 rezervovaných miest v hale. Vidieť, že hlad po basketbale je v meste obrovský. Asi sa už neviete dočkať prvého domáceho duelu vo vynovenej Haleon Aréne.

"Môžem povedať za celý tím, že sa už na to tešíme. Už v minulej sezóne sme mali veľa zápasov plnú halu a cítime aj my, že je o basket v meste stále väčší záujem. Klub odvádza skvelú prácu v marketingu, verím teda, že sa nám podarí do haly dotiahnuť aj veľa nových fanúšikov, ktorí ešte rozšíria rodinu Patriotov a spolu si tú sezónu užijeme."

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: Lukáš Droppan