• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Asi ťažko by ste v kádri Spišských Rytierov hľadali väčšieho lokálpatriota a vernejšieho hráča, ako je Adam Antoni. Veď okrem sezóny 2019/20, ktorú tento 191 cm vysoký krídelník strávil v Prievidzi, si iný dres ako ten spišský neobliekol. "Novovešťanov" teda určite poteší informácia, že Adam Antoni bude aj naďalej hrdým Rytierom.

„Veru je to tak. Jednania o novej zmluve boli konštruktívne a profesionálne. Kontrakt je na ďalšie dva roky. Rozhodol som sa zostať v Spišskej Novej Vsi, pretože verím v potenciál tímu a som tu doma. Atmosféra v klube a podpora fanúšikov sú pre mňa veľmi dôležité, aj preto som sa rozhodol ostať,“ ozrejmuje čerstvý podpis.

Antoni, ktorý v uplynulej sezóne zaznamenal pri takmer 18 minútovej priemernej minutáži, 5,7 bodu a doskočil 2,5 lopty je tak druhým Slovákom, s ktorým ambiciózni Rytieri podpísali novú zmluvu. „Určite som rád, že mám v tomto smere pokoj. Môžem sa teda naplno sústrediť na nové výzvy, ktoré máme pred sebou. Určite nás čaká tvrdá a poctivá príprava, no bez toho jednoducho nejde. Čaká ma výživné leto, kde si okrem prípravy chcem nájsť trochu času na rodinu a priateľov. Uvidím ešte aký budem mať program, no rád by som si doprial aj nejakú krátku dovolenku, aby som dôkladne zregeneroval a bol 'in' na budúci ročník,“ ozrejmil svoje letné plány Antoni.

Rytierom sa po medializovaných odchodoch Hliváka a Mrviša do konkurenčnej Prievidze podstatne narušila slovenská os tímu. Skladajú ju nanovo a manažment dúfa, že jednou z jej pevných priamok bude práve Antoni. „S Daliborom i Tomášom sme zažili veľa skvelých momentov a určite mi bude ich prítomnosť v tíme chýbať. Taký je však basketbalový život. Lúčenie bolo veľmi emotívne, ale zároveň sa veľmi teším na stretnutia proti nim. Budú určite špeciálne a plné rivality.“

snv kom 23

Letná drina bude aj v Adamovom prípade absolútne kľúčovou záležitosťou. "Viem, na čom musím popracovať najviac. Mojou prednosťou je určite 'backdoor cuty' (zbeh po zadnej čiare, pozn. autora), ako i celkom slušná obrana. Myslím si, že tým, že som sa stal otcom, som určite zodpovednejší a túto vlastnosť by som rád preniesol aj na palubovku. V príprave sa musím sústrediť na zlepšení fyzickej kondície a práci na rýchlosti, či obratnosti tak, aby som ešte vo väčšej miere prispieval k tímovým úspechom. Musím tiež zapracovať na konzistentnosti mojich výkonov. Všetko budem v príprave smerovať k tomu, aby sme spolu s tímom vyzerali na palubovke dobre,“ dodáva Antoni.

Aj vzhľadom na účasť v pohárovej Európe i nemalým cieľom v domácej SBL-ke očakáva Antoni aj podporu z tribún. „Ako som už spomínal, čaká nás neľahká sezóna. Týmto sa chcem našim poďakovať fanúšikom za ich neustálu podporu. Ich povzbudzovanie a energia, ktorú nám dávajú, je pre nás veľmi dôležitá a ich podpora je pre mňa najväčšou motiváciou. Teším sa na ďalšiu sezónu a pevne verím, že spolu dosiahneme ďalšie úspechy.“

Zdroj: spisskirytieri.sk

Foto: Katarína Puškášová