• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Tretie štvrťfinálové zápasy boli celkovo najdramatickejšie v rámci aktuálneho play off Niké SBL. Najdôležitejšie veci sa diali pod košom, kde dominovali primárne vysokí hráči. Kto a prečo, to sa tradične dozviete v prehľade najzaujímavejších výkonov víkendu. 

Patrioti Levice - BKM Lučenec: Mašan Vrbica (Patrioti Levice)

Levice si ako prvé a zatiaľ ako jediné družstvo zaistili miesto v semifinále, plus s najväčšou istotou nezostanú v aktuálnom ročníku s prázdnymi rukami pri rozdávaní medailí. Hovorí sa, že posledný krok býva najťažší a v sérii s Lučencom sa to potvrdilo. Súpera zlomili až v samotnom závere, ale domáca výhra sa počíta. Svoj doteraz najlepší duel vo farbách Patriotov odohral Mašan Vrbica. Čiernohorský rozohrávač preukázal svoje kvality, keď mu v štatistikách svietilo 13 bodov, 5 doskokov a 10 asistencií.

 

BC Prievidza - Inter Bratislava: Lukas Milner (BC Prievidza)

Defenzívna istota a útočná zbraň Prievidze, tak možno v stručnosti charakterizovať pivota Lukasa Milnera. Pre Američana je to v podstate prvá profesionálna sezóna, ale na palubovke si počína ako už skúsený a ostrieľaný hráč, čo momentálne na vlastné oči zažíva obrana Interu. Pri zisku druhého víťazstva v sérii s bratislavským tímom bol dôležitou postavou tímu, o čom svedčia aj kvalitné čísla - 12 bodov, 10 doskokov a 3 bloky. 

 

Iskra Svit - Spišskí Rytieri: Zach Walton (Iskra Svit)

Pri absenciách podkošového Brysona Mozona a Petra Kalthoffa to je vo Svite pre ďalších, ktorí možno predtým nedostávali až takú minutáž, respektíve na nich toľko hra nestála, veľká šanca ukázať sa. Zach Walton sa naplno chopil tejto možnosti a spolu so spoluhráčmi odvrátili prvý mečbal Spišských Rytierov. Jeden z podkošových hráčov v kádri trénera Lukáša Vargu v podstate nezliezol z palubovky, ale za to dodal významný výkon, ktorým pomohol k výhre svojho tímu. Klasickou rečou štatistík, Walton mal na svojom konte 17 bodov, 13 doskokov a 4 asistencie. 

 

BC Komárno - MBK Baník Handlová: Alonzo Walker (BC Komárno)

Veľmi intenzívna a vyrovnaná bitka sa udiala aj na juhu Slovenska, kde má za sebou ďalší diel papierovo najvyrovnanejšia séria Komárna s Handlovou. Zatiaľ rozhoduje domáce prostredie, čo teda prirodzene viac teší fanúšikov "diablov". Za druhé víťazstvo môžu výrazne vďačiť Alonzovi Walkerovi, ktorý preukázal skúsenosti a to, že mu Niké SBL herne vyhovuje. Kanadský pivot zakončil duel s "baníkmi" s 23 bodmi, 5 doskokmi a 2 ziskmi. 

Foto: Lukáš Droppan