• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Play off čas je tu a hráči tak prepli do módu, v ktorom vedia, že sa rozhoduje nielen o tímovom, ale aj o individuálnom úspechu. Kto a prečo zaujal v prvých štvrťfinálových zápasoch, to sa dočítate v tomto článku. 

Patrioti Levice - BKM Lučenec: Aaron Wheeler (Patrioti Levice)

Pred zápasom si prevzal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča základnej časti a od úvodného rozskoku hneď ukazoval, prečo si ho zaslúžil a aj veľkí pochybovači mohli sledovať, čo znamená pre svoj tím. Aaron Wheeler s ľahkosťou doviedol Levice k prvému bodu vo štvrťfinálovej sérii proti Lučencu, ale aj ďalšiemu hodnotnému výkonu. Pri odchode na lavičku mu svietilo v štatistikách 18 bodov, 9 doskokov, 3 asistencie, 4 zisky a 2 bloky. To všetko prinieslo najvyššiu užitočnosť v úvodných play off stretnutiach - 30. 

BC Prievidza - Inter Bratislava: C.J. Jackson (BC Prievidza)

Prievidza v strhujúcom a dramatickom zápase odštartovala play off úspešne a natiahla o ďalší duel svoju víťaznú domácu sériu, keď ustála záverečný nápor Interu. Na víťaznej strane bol najviditeľnejší C.J. Jackson. Rozohrávač Prievidze bol nápomocný na oboch stranách palubovky a nechýbalo veľa, aby zakončil tento súboj s triple-double. K výhre dopomohol 26 bodmi, 7 doskokmi, 7 asistenciami, 2 ziskmi a 8 plusovými faulami. 

Iskra Svit - Spišskí Rytieri: Luwane Pipkins (Spišskí Rytieri)

Mnohí pri pohľade na súpisku Svitu očakávali hladkú jazdu Spišských Rytierov za víťazstvom, ale opak bol pravdou. Rozhodovalo sa až v poslednej štvrtine, v ktorej to hostia dokázali dostať na svoju stranu a získali tak dôležitú výhodu. Z "Novovešťanov" sme vybrali jasného streleckého lídra tímu, Luwana Pipkinsa. Najmä v prvom polčase bol nezastaviteľný, potom zobral na seba zodpovednosť v dôležitých okamihoch. Celkovo prispel k triumfu 23 bodmi a 2 doskokmi.

BC Komárno - MBK Baník Handlová: Dana Tate (BC Komárno)

Najbúrlivejšiu atmosféru mal záverečný duel z programu prvých štvrťfinálových zápasov. A práve to bolo niečo, v čom sa vyžíva pivot Komárna Dana Tate. S obrovskou energiou a emóciami hrajúci basketbalista si podmanil tribúny a fanúšikov "diablov" svojim výkonom. Proti Handlovej predviedol v podstate neomylnú ruku a k zisku prvého bodu vo štvrťfinálovej sérii nasmeroval vicemajstra 24 bodmi a 4 doskokmi. 

Foto: Lukáš Droppan