• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

S blížiacim sa záverom kalendárneho roka začínajú gradovať individuálne čísla viacerých hráčov, fanúšikovia tak dostali v stredu večer predvianočné darčeky v podobe pôsobivých výkonov. Kto a prečo zaujal v rámci 18. kola, to sa tradične dočítate na jednom mieste. 

Milner strážil pod košmi v Prievidzi

Prievidza si pred vianočnými sviatkami vylepšuje zápasovú bilanciu a najmä postavenie v tabuľke. Prekážku v podobe Nitry zvládla, aj keď to mohlo byť jednoduchšie, ako odznelo z pozápasových reakcií. Oporou pod košom bol Lukas Milner, ktorý úspešne zvádzal súboje najmä s ostrieľaným Jozefom Vojtekom. Americký pivot vzišiel z tohto duel víťazne, k úspechu prispel 14 bodmi, 10 doskokmi, 2 ziskmi, 2 asistenciami a 5 blokmi.

Atraktívny súboj rozohrávačov v neďalekej Handlovej

Horná Nitra sa bavila v stredu večer basketbalom, navyše oba tímy z tohto regiónu boli úspešné. V neďalekej Handlovej zaujal elitný a atraktívny súboj rozohrávačov. Inter v značne oklieštenej zostave nestačil na "baníkov", nič na tomto fakte nezmenil ani výkon Antonia Dayeho. Na konci stretnutia mu svietilo v štatistikách 32 bodov, 2 doskoky, 2 asistencie, 2 zisky a 11 plusových faulov.

Skloniť sa totiž musel nielen pred súperom, ale hlavne Joshuom Scottom. Handlovský playmaker opäť naberá výnimočnú formu a je asi len otázkou časou, kedy sa postará o triple-double. Ani v tomto prípade nebol od neho ďaleko, k udržaniu druhého miesta v tabuľke dopomohol 22 bodmi, 8 doskokmi a 10 asistenciami.

Lučenec "vyvádzal" proti majstrovi

Podobne by ako v prípade Scotta, by sme mohli niečo podobné zopakovať o Shamarovi Givanceovi. Aj rozohrávač "pelikánov" nie je ďaleko od toho, aby zakončil duel s troma dvojcifernými štatistikami. Lučeneckých fanúšikov potešil svojim výkonom, levického trénera na druhej strane určite nie. S Kanaďanom si nevedeli rady, svedčí o tom 29 bodov, 8 doskokov, 8 asistencií a 9 plusových faulov. 

Ten najlepší - Vasilije Kneževič (BKM Lučenec): Ešte o stupeň vyššie ale vygradoval svoj stredajší výkon Vasilije Kneževič. Čiernohorsky pivot je stálicou v drese BKM a mal nemalý podiel na tom, že spolu so spoluhráčmi dokázali zdolať úradujúceho majstra z Levíc. Čisto z číselného pohľadu ide o najpôsobivejší výkon aktuálneho ročníka Niké SBL, veď posúďte sami - 30 bodov a 20 doskokov.

Foto: Lukáš Droppan