• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Ak by sme mali charakterizovať sobotu, tak jednoznačne bola najmä o podkošových hráčoch a skúsenostiach na týchto pozíciách. Potešujúce v tomto smere bolo, že dali o sebe vedieť ďalší hráči, takže stále je na koho pozerať. Prinášame vám to najpodstatnejšie z prehľadu výkonov v 12. kole.

Najstarší hráč vyučoval mladíkov

Víťazstvo Nitry by za normálnych okolností nebudilo takú pozornosť, ale v tomto prípade bolo špeciálne, pretože bolo prvé domáce od návratu do Niké SBL. A vo veľkej miere sa o to postaral hráč, ktorý so Sláviou bojoval o návrat do najvyššej súťaže. Jozef Vojtek je vo veku 38 rokov najstarším hráčom ligy, ale proti Svitu vyučoval mladíkov. K výhre prispel nemalým dielom, v štatistikách z toho bolo 20 bodov, 7 doskokov, 2 asistencie a 2 bloky.  

Na Spiši sa diváci nenudili

Jeden z ašpirantov na top zápas doterajšej sezóny, tak možno charakterizovať bitku Spišských Rytierov a Komárna. Začneme prirodzene u zdolaného tímu, víťaznú sériu vicemajstra nepredĺžil ani Mijan Markovič. Skúsený pivot potvrdil, že nie je len hráčom v podkošovom priestore, ale vie pre svoj tím aj tvoriť. 6 asistencií je pôsobivých, k nim sa pridalo 20 bodov a 10 doskokov. 

Na domácej strane bolo viacero kvalitných výkonov, ale voľba v tomto smere padla na Abu Kigaba. Kanaďan sa postupne transformuje na jedného z lídrov v kolektíve Rytierov a svoju dôležitosť ukázal aj proti lídrovi Niké SBL. K výhre dopomool 20 bodmi, 8 doskokmi, 2 asistenciami a 2 ziskmi. 

Ofenzívne predstavenie v "Novohrade"

Z pohľadu nastrieľaných bodov sa rozhodne nenudili ani v Lučenci, v dobrom ale na tento zápas nebudú spomínať hráči Interu. Prehra rozhodne môže mrzieť, neodvrátilo ju ani 27 bodov, 7 doskokov a 2 zisky v podaní Gojka Sudžuma

Ten najlepší - Shamar Givance (BKM Lučenec): "Pelikáni" ako keby vzlietli pod taktovkou nového trénera a razom to všetko ide, zlepšená hra a najmä výsledky. Odomkol sa aj hráčsky potenciál niektorých jednotlivcov, napríklad v tomto prípade Shamara Givanca. Rozohrávač Lučenca vyslovene zažiaril pri výhre svojho tímu, veď na svojom konte mal 26 bodov, 6 doskokov, 10 asistencií a 2 zisky. 

Foto: Lukáš Droppan