• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Máme za sebou doteraz najvyrovnanejšie kolo základnej časti, až na jednu výnimku sa všetky stretnutia skončili jednociferným rozdielom. Drvivá väčšina výkonov sa sústredila do dvoch hál, ale je tu tiež nový objav z dolnej časti tabuľky. Opäť vám prinášame to najlepšie, v tomto prípade z 9. kola Niké SBL.  

Pod Zoborom rastie líder

Pred sezónou sa jeho meno spomínalo v súvislosti s tým, že by mal byť predĺženou rukou trénera a lídrom nováčika. Eduard Kotásek sa postupne do tejto pozície v Nitre dostáva, proti Prievidzi držal svoje družstvo v nádeji na prvé domáce víťazstvo od príchodu do najvyššej súťaže. Český rozohrávač odohral doteraz svoje najlepšie stretnutie v drese Slávie, ale ani 25 bodov, 6 doskokov a 7 asistencií nestačilo na vytúžený úspech. 

Pod Tatrami bolo z čoho vyberať 

Pod Tatrami to v podaní hráčov Svitu a Komárna bola reklama na basketbal, ako sa v súboji o prvé miesto patrí. Dočkali sme sa aj prvého predĺženia, no domácim sa nepodarilo udržať post lídra súťaže a natiahnuť svoju úspešnú sériu. Iskre nepomohlo ani 20 bodov, 8 doskokov, 6 asistencií, 4 zisky a 9 plusových faulov v podaní Peak hráča mesiaca október, Juliusa Browna

Radosť totiž zavládla na komárňanskej strane, vicemajster tak pokračuje vo viac ako vydarených výkonoch. Pri pohľade do štatistík by sa dalo vyberať z viacerých mien, ale voľba v tomto smere padla na Amita Eba. Izraelský rozohrávač premenil v predĺžení azda kľúčovú trojku, ale samozrejme, aj počas celého zápasu výrazne zatápal obrane Svitu. Tradičnou rečou čísel, v štatistikách mu svietilo 29 bodov, 5 doskokov, 5 asistencií a 3 zisky. 

"Obvyklí podozriví" Handlovej opäť úradovali

Pokojne by sme mohli konštatovať, že hráči z Handlovej už majú svoje miesto v tomto súhrne takmer vždy isté. Aj v tomto prípade dali o sebe výrazne vedieť, konkrétne v zápase s Interom Bratislava. Jordan Harris potvrdil post aktuálneho streleckého lídra celej súťaže, k cennej výhre dopomohol 31 bodmi, 2 doskokmi a 3 asistenciami. 

Ten najlepší - Joshua Scott (MBK Baník Handlová): Ešte o čosi lepšie na tom bol jeho zámorský kolega - Joshua Scott. Práve amerického rozohrávača v službách "baníkov" by sme mohli označiť za ústrednú postavu záverečných minút, keď sa rozhodovalo o tom, kto zo zápasu vzíde víťazne a kto nie. Na svoje plecia si zobral zodpovednosť a hlavne bodovú produkciu Handlovej. Výsledkom tak nebola len výhra, ale hlavne v jeho podaní 22 bodov, 5 doskokov, 13 asistencií a 4 zisky. 

Foto: Lukáš Droppan