• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Koniec víťaznej série, prvý úspech a nový líder Niké SBL. To sú hlavné udalosti 5. kola Niké SBL a na jednom mieste si môžete prečítať, kto sa o toto všetko a ešte o oveľa viac, postaral. 

Handlová má Scotta, Prievidza Milnera

Veľmi zjednodušene možno povedať, že ak si Joshua Scott uhrá svoj herný štandard a prínos pre tím, tak Handlová v lige neprehráva. Táto formulka sa potvrdila aj v 143. edícii hornonitrianskeho derby, ktorú si rozohrávač "baníkov" uchmatol pre seba. S 21 bodmi bol najlepším strelcom zápasu, k tomu ešte pridal 10 doskokov, 3 asistencie a 2 zisky, no najmä bol tento výkon víťazný.

Podobnú rovnicu možno aplikovať aj na pivota Prievidze, Lukasa Milnera. Veľmi nenápadne sa vypracoval na jedného z lídrov tímu a pravidelne odovzdáva na palubovke hodnotné výkony. To sa ukázalo aj v zápase s Handlovou, ktorý zakončil so 14 bodmi a 14 doskokmi. 

Wheeler sa zžíva s európskym basketbalom

Aaron Wheeler sa ako posledná levická predsezónna akvizícia začína čoraz lepšie adaptovať na európsky basketbal. Komárno sa mohlo presvedčiť, prečo bol súčasťou NBA G-League a z akých dôvodov ho Patrioti získali. V priestore pod košom si robil poriadky a pri jasnom víťazstve zaznamenal 14 bodov, 12 doskokov a 2 bloky. 

Spokojnosť Svitu s Kalthoffom

Konzistentnosť je asi hlavným slovom 5. kola Niké SBL, viaceré tímy už našli hráčov, na ktorých sa pravidelne môžu v zápasoch spoľahnúť. V prípade Svitu možno hovoriť o Petrovi Kalthoffovi, americký pivot pálil s Iskra aréne ostrými. Aj vďaka jeho 24 bodom a 5 doskokom sa Svitu podarilo zvíťaziť nad Spišskými Rytiermi a dostať sa na čelo ligového pelotónu Niké SBL.  

Ten najlepší - Ján Zorvan (BKM Lučenec): Konečne sa dočkal aj Lučenec, to si mohli hovoriť nielen fanúšikovia "pelikánov", ale aj tí, ktorí si želajú vyrovnanú ligu. Pod Zoborom to bol ich večer a Ján Zorvan bol povestným ťahúňom tohto tímu. Od začiatku sezóny svoje výkony zlepšuje, to najlepšie si nechal ale proti obrane Nitry. Skúsený basketbalista bol doslova všade a jeho bojovnosť mu priniesla okrem výhry aj skvelé čísla. Zorvan prispel k úspechu 16 bodmi, 18 doskokmi a 2 blokmi. 

Foto: Lukáš Droppan