• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V prvý augustový utorok odštartujú Handlovčania prípravu na sezónu 2023/2024. Tréner Miloševič začne tréningový proces s kompletným kádrom. Od samého úvodu bude mať po svojom boku realizačný tím, ktorý v Handlovej v ostatnom období absentoval.

Pozíciu vedúceho mužstva zastane klubový funkcionár Pavel Procner a asistentom trénera bude aj v nastávajúcom ligovom ročníku Karol Kučera. Procnerovi tak k marketingovým, pribudnú aj tímové povinnosti, rovnako tak Karol Kučera bude popri asistovaní zastávať post športového manažéra klubu.

Pre skúseného, 57-ročného kormidelníka pôjde už o osemnástu sezónu v najvyššej basketbalovej súťaži. Kučera, ktorý bude asistovať svojmu "ex-zverencovi" Nešovi Miloševičovi, sa na ďalšiu spoločnú spoluprácu teší. Naposledy sa stretli v handlovskom "áčku" ešte v sezóne 2005/2006, a to vo vzťahu tréner – hráč. Spolu získali doposiaľ najväčší úspech klubu, ktorým bol vicemajstrovsky titul. Podľa skúseného lodivoda je dôležitou súčasťou k dosiahnutiu profesionálneho fungovania lavičky aj realizačný tím. "Už pred vlaňajšou sezónou sme mali v klube víziu, že chceme spolupracovať s Nešom Miloševičom. Napokon sa veci skomplikovali a k spolupráci nedošlo. Tento rok sa ale všetko zmenilo a ja sa na spoluprácu s Nešom teším. Teší ma tiež fakt, že kompetencie ktoré som mal v uplynulej sezóne, prešli na vedúceho mužstva, ktorý sa bude v plnom rozsahu starať o tím. Ním sa stal Palo Procner, ktorý pôsobí aj vo vedení klubu a na pozícii marketingového manažéra. Od začiatku máme vo svojej práci jasno. Najskôr sme sa zhodli na mene trénera, s ktorým sme neskôr vytvorili zostavu. Tá by mala produkovať kvalitný basketbal, na ktorý sa diváci budú opäť radi pozerať," vysvetlil Kučera.

V poslednej štvrťke dlhodobej časti uplynulej sezóny, sa známy handlovský kouč musel postaviť na čelo oslabenej a mentálne zdrvenej Handlovej. Tréner, ktorý zaznamenal v klube množstvo úspechov, sa tak ocitol v zrkadlovo obrátenej situácii a okúsil horkú trpkosť neúspechu. "Z môjho pohľadu sme vlani absolvovali veľmi ťažkú sezónu, aj keď na jej začiatku to tak nevyzeralo. S bývalým trénerom Bujanom sme mali veci dobre rozbehnuté. Bohužiaľ, on sa rozhodol odísť a tu nastal prvý vážny problém. Následne prišiel nový tréner, poodchádzali a naopak poprichádzali nejakí hráči a po týchto rošádach sa už sezóna nevyvíjala dobre a ani dobre neskončila," skonštatoval Kučera.

Predsezónnej príprave predchádzalo množstvo mravenčej práce. Od ukončenia ligového ročníka 2022/2023, sa dvere handlovskej športovej haly ani na okamih nezatvorili. Neúspech Baníka ale manažment neodradil a v klube sa začalo od apríla pracovať na novej sezóne. Tá musí byť po všetkých stránkach pripravená do najmenších detailov, aby sa nezopakovala nedávna, nelichotivá história. "Uplynulá sezóna, aj napriek tomu že bola katastrofálna, ma neodradila. Veľa sezón sme tu už prežili, či už s fanúšikmi, alebo funkcionármi klubu, ktorým na handlovskom basketbale záleží. A práve to ma ženie vpred a dáva mi to silu. Našou prvoradou úlohou je vrátiť diváka do športovej haly a aj to je pre mňa výzvou. O tieto veci sa bude prioritne starať môj kolega Palo Procner, ktorý ako marketingový manažér vytvára veci, na ktoré sa ľudia určite môžu v priebehu sezóny tešiť. Jeho zásluhou sa vráti do haly sprievodný program počas zápasov, ktorý by mal byť na takej úrovni, aby sa diváci netešili iba zo samotného basketbalu, ale aj z kultúrno-spoločenského vyžitia," uzavrel Karol Kučera.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lukáš Droppan