• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Začiatok predsezónnej prípravy klope na dvere a Handlovčania do nej vstúpia v kompletnej zostave. Za zatvorenými dverami handlovskej športovej haly prebiehajú prípravy na blížiacu sa sezónu 2023/2024. “Baníci” sú tak trocha netradične prvým tímom v SBL, ktorí vyskladali takmer kompletný káder už v druhej polovici júna. Prípravu plánujú odštartovať 1. augusta a na ich súpisku v týchto dňoch pribudlo ešte jedno slovenské meno. Tréner Miloševič tak začne s jedenástimi hráčmi.

Meno, ktoré skompletizuje šesticu slovenských hráčov na súpiske "zeleno-čiernych", handlovských fanúšikov nesporne poteší. Po dvoch sezónach sa na hornú Nitru vracia odchovanec handlovského basketbalu Michal Dolník. “Som veľmi rád, že sa v Handlovej stále hrá najvyššia súťaž a musím povedať, že pri návrate domov pociťujem nostalgiu. Dostal som ponuku aj od Komárna, ktoré je veľmi serióznym klubom, no povedal som si, že je čas na zmenu,” vysvetlil handlovský navrátilec.

Skúsený basketbalista sa opäť stretne v jednej šatni s Branislavom Pipíškom, ktorý bude nosiť handlovské kapitánske "céčko" a s ktorým len prednedávnom vybojoval v Komárne striebro. “Teší ma, že si opäť zahrám po boku Braňa. Je to vynikajúci človek a nepoznáme sa iba z Komárna, hrávali sme spolu už v minulosti, v prvoligovom Žiari nad Hronom. Poznáme sa teda dobre a verím, že spolu odohráme ešte niekoľko dobrých zápasov,” zamyslel sa Dolník.

206 cm vysoký Handlovčan vhúpol do slovenskej basketbalovej ligy ešte ako 17-ročný, kedy si po prvý raz obliekol dres domovského tímu. Išlo o sezónu 2012/2013 a v službách Handlovej pôsobil tri sezóny v rade. V ligovom ročníku 2015/2016, teda v čase, keď Handlovčania medzi slovenskou basketbalovou elitou nefigurovali z dôvodu prerábky domovského stánku, klub opustil. V tom čase si ešte ako 20-ročný odskočil na Spiš, kde zotrval jednu sezónu a v drese Rytierov sa mu mimoriadne darilo. Napriek tomu, sa v úvode sezóny 2016/2017 rozhodol s basketbalom skončiť. Dôvodom boli najmä študíjne povinosti. Bez športu svojho života ale neskončil úplne. Vyššie spomínanú sezónu dohral v prvoligovom Žiari nad Hronom. V ďalšom roku zaznamenal “comeback” do najvyššej súťaže, keď jeho kroky smerovali opäť do rodného mesta. Tu zotrval štyri súťažné ročníky, až po spomínaný odchod na juh Slovenska. “V každom jednom drese, ktorý som kedy obliekal, som cítil rovnakú zodpovednosť. Vždy som sa snažil odovzdať maximum a za každý klub som išiel na doraz. Skrátka robím veci tak, aby som si po ich dokončení mohol povedať, že som do nich dal všetko,” skonštatoval novopečený vicemajster Slovenska.

Po uplynulej sezóne a zisku striebornej medaily sú očakávania 28-ročného pivota vysoké. “V Handlovej sa rysuje solídny tím. V prvom rade si prajem, aby sme boli všetci počas celej sezóny zdraví. Z kvality, ktorú je z tohto kádra cítiť, určite plynú aj očakávania. Verím, že dáme do každého zápasu maximum, aby sme mohli jeden druhému pozrieť do očí a povedať, že sme urobili pre víťazstvo všetko,” poznamenal Dolník.

Nastávajúca sezóna bude pre handlovského navrátilca špecifická aj v tom, že nový tréner Handlovej Nenad Miloševič bol v minulosti jeho veľkým vzorom. “Neša si pamätám ešte ako mladý chlapec a fanúšik. Sledoval som jeho výkony z hľadiska. Bol to vynikajúci hráč, ktorý vyhrával zápasy a získal množstvo titulov. Verím, že tieto skúsenosti pretaví do trénerskej kariéry a všetkých nás posunie správnym smerom,” dodal v závere rozhovoru Michal Dolník.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: archív LM