• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Azda pre každého trénera je nočnou morou obsadenie postu klasického rozohrávača. Ide o hráča, ktorý je tvorcom celej hry, koordinátorom mužstva, rozumom tímu a v neposlednom rade lídrom na palubovke. Dá sa povedať, že od neho sa odvíja systém a koncepcia hry celého mužstva. Preto je výber tohto postu nesmierne náročný. Po dlhom rozhodovaní a vyberaní vhodných alternatív, padol ukazovák trénera Miloševiča na amerického basketbalistu, ktorého sleduje už dlhšie obdobie. Na hornú Nitru prichádza 185 cm vysoký rodák z floridského St. Petersburg, Joshua Scott.

"Od okamihu, keď som sa upísal Handlovej, som začal pracovať na monitorovaní rozohrávačov. Mojou prioritnou zásadou je, v prvom rade zazmluvniť rozohrávača a následne okolo neho vyskladať zvyšok tímu. Už dlho som bol presvedčený, ktorého hráča na tento post chcem. Nik si nedokáže ani len predstaviť, aké problematické je prilákať na Slovensko kvalitného borca. Podpisu zmluvy predchádzalo dlhé a opakované odmietanie. Takýto hráči sa bránia ponukám slovenských klubov aj z dôvodu, že nehrajú žiadne európske súťaže a v našom prípade to bolo o to komplikovanejšie, že Handlová sa v posledných rokoch trmácala na chvoste tabuľky. Určite mi dá každý jeden trénerský kolega v lige za pravdu, pretože viem, o čom rozprávam. Snažíme sa presviedčať typy hráčov, ktorí nám dokonale sadnú do nastaveného systému hry. Teší ma, že sa nám predsa len podarilo po dlhom a náročnom rokovaní podpísať zmluvu s Joshuom. Som presvedčený, že do nášho tímu prichádza talentovaný, rozumný a fyzicky zdatný rozohrávač. Ja som ho mal v hľadáčiku už vlani, ešte keď som trénoval v Lučenci. Myslím si, že máme skladbu mužstva ušitú presne na neho. Nepochybujem, že sa ujme úlohy vodcu a prinesie veľké pozitíva ako v obrane, tak aj v útoku. Teraz si už môžeme konečne trocha oddýchnuť a posledné miesto určené pre cudzinca obsadiť neskôr. V predsezónnom období, by som chcel dať šancu najskôr domácim hráčom, aby ukázali, či sa o spomínané voľné miesto môžu uchádzať," vysvetlil tréner "zeleno-čiernych" Nenad Miloševič.

25-ročný, ľavoruký rozohrávač odštartoval svoju kariéru v zámorskej univerzitnej súťaži NCAA, no v Európe nie je žiadnym novicom. Posledné tri sezóny strávil práve v nej. Svoj európsky debut zaznamenal v sezóne 2020/2021, kedy sa dohodol na spolupráci s macedónskym celkom Kozuv Gevgelija. Rok na to už ale obliekal dres tímu Kapfenberg Bulls, účinkujúceho v rakúskej Bundeslige. Jeho vlaňajším pôsobiskom sa stal bosniansky klub OKK Sloboda Tužla. Tam nastupoval v priemere na 31,3 minúty, zaznamenával 13,5 bodu, 3,3 doskoku a 3,7 asistencie na jedno stretnutie.

"Na príchod do Handlovej sa veľmi teším. Verím, že sa v nastávajúcej sezóne výkony mužstva z posledných rokov zmenia a všetko sa obráti k lepšiemu. Máme dobrú partiu chalanov a skvelého trénera, ktorý má víťazné myslenie. Na Slovensku zažijem debut, no o tejto súťaži som počul veľa skvelých vecí. Hrával tu môj dobrý priateľ, ktorý obliekal dres tímu BC Komárno. Som nadšený a pripravený pustiť sa do práce," vyhlásil po podpise zmluvy Joshua Scott.

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: fiba.basketball