• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Handlovčania získali ďalšiu posilu, ktorá bude dôležitou časťou do ich tímovej skladačky. Pozíciu, na ktorej si v uplynulej sezóne vylámali zuby, majú v súčasnosti obsadenú už dvoma kvalitnými hráčmi. K Litovčanovi Balčiunasovi, o ktorého príchode sme informovali len nedávno, pribudol srbský pivot Mihailo Todorovič.

Robustný, 211 cm vysoký center, s výnimkou sezóny 2018/2019, kedy pôsobil v rakúskej Bundeslige, v celku UBSC Raiffeisen Graz, strávil celú doterajšiu kariéru v rodnom Srbsku. V domácej súťaži odohral sedem sezón a vysriedal tímy KK Dynamic Front Office, KK Kolubara, KK Tamis, KK Slodes Belehrad a SPD Radnički Kragujevac.

"Verím, že sme angažovaním Mihaila vyriešili otázku podkošového priestoru a spolu s Tomasom Balčiunasom vytvoria ideálnu pivotmanskú dvojicu. Ide o silový typ hráča, ktorého dominanciou je hra v podkošovom priestore, ktorý dokáže v defenzíve zatvárať. Je to cieľavedomý a pracovitý hráč v najlepších basketbalových rokoch. Má množstvo skúseností a dúfam, že sa pri ňom naši mladíci naučia, ako sa stať profesionálmi. Očakávam od neho stabilitu, pretože je dôležitou časťou našej skladačky. Sledujem ho už približne dva roky a hneď ako sa naskytla príležitosť, neváhal som a angažovali sme ho do tímu. Spolu s “Pipom” budú pravdepodobne najskúsenejšími hráčmi zostavy a verím, že sa v šatni rýchlo adaptuje. Som rád, že sa mi ho podarilo dotiahnúť do Handlovej," skonštatoval tréner Baníka Nenad Miloševič.

27-ročný rodák zo srbského mestečka Velika Plana zaznamená pod slovenskými deravými košmi premiéru, no do absolútneho neznáma neprichádza. Ako sám povedal, túto súťaž má už dlhšie obdobie pod drobnohľadom a ponuke z Handlovej sa nebránil. Naopak, naša najvyššia basketbalová liga ho už dlhšiu dobu láka a na pôsobenie v nej sa veľmi teší.

"Je mi veľkou cťou, že môžem byť súčasťou tímu s tak úžasnou a dlhou tradíciou. O klube a meste Handlová som počul len to najlepšie. Rovnako tak aj o trénerovi Miloševičovi. To boli hlavné dôvody, prečo som sa rozhodol pre spolurácu s Baníkom. Slovenskú ligu posledné dva roky sledujem na diaľku a hralo ju aj niekoľko mojich priateľov. Aj od nich som získal vynikajúce referencie, či už na samotnú súťaž, ale i na fanúšikov. Neviem sa dočkať, kedy konečne do Handlovej prídem a stretnem sa s novými spoluhráčmi. Do nového pôsobiska prichádzam odovzdať maximum, aby sme vyhrali čo najviac zápasov. S iným cieľom ako vyhrať ligu do žiadnej sezóny nevstupujem," vyhlásil odvážne handlovský debutant Mihailo Todorovič.

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: lige.kss.rs