• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Súpiska handlovského Baníka sa postupne rozrastá. Basketbalový klub MBK Baník Handlová len nedávno predstavil svojim fanúšikom trojicu slovenských hráčov, ktorí budú v sezóne 2023/2024 bojovať za jeho farby. Pred tým, ako sa trio Slovákov rozšíri o ďalšie slovenské mená, hlási manažment hornonitrianskeho celku prvú zahraničnú posilu.

Na pozíciu "combo-guard" "baníci" angažovali 24-ročného amerického basketbalistu Jordana Harrisa. „Jordan mi ideálne zapadá do koncepcie, ktorú chcem v Handlovej nastaviť. Po obdržaní dobrých referencií od jeho bývalého trénera som sa rozhodol pre jeho angažovanie. Je to pracovitý chlapec, ktorý ukázal svoj potenciál najmä v uplynulej sezóne. Verím, že mu tento potenciál pomôžeme rozvinúť práve v Handlovej. Očakávam od neho, že sa stane defenzívnym motorom tímu a na palubovke sa ujme úlohy lídra. Jordan je i vynikajúcim strelcom, ktorý si vie sám vytvoriť pozíciu. Taktiež dokáže alternovať na pozícii rozohrávača. Pevne verím, že zapadne do tímu a rýchlo sa v Handlovej aklimatizuje,“ vysvetlil tréner handlovského Baníka Nenad Miloševič.

Rodák z Indiany zbieral prvé skúsenosti v prestížnej zámorskej NCAA. Po ukončení štúdia a siedmich rokoch strávených v univerzitnej súťaži smerovali jeho kroky do Európy. V sezóne 2022/2023 obliekal dres kosovského tímu Vellaznimi Gjakove. V kosovskej Superlige patril k tomu najlepšiemu, čo táto súťaž ponúka. V drese svojho posledného zamestnávateľa dosahoval solídne čísla. Za Vellaznimi odohral celkom 27 zápasov a na palubovke trávil v priemere 29,4 minúty na jedno stretnutie. Dosahoval 14,9 bodu, 2,4 doskoku a 3,7 asistencie na zápas. „Do Handlovej som sa rozhodol prísť po rozhovoroch s trénerom Miloševičom, ktorý ma oslovil. Predstavil mi svoje vízie a systém práce v nastávajúcej sezóne. Slovenskú basketbalovú ligu som už predtým registroval a musím povedať, že som šťastný, že budem jej súčasťou. Chcel by som v nej výkonnostne rásť. Mojou ambíciou je byť každým dňom svojou lepšou verziou a samozrejme najhlavnejším cieľom je priniesť do nového klubu víťaznú kultúru,“ vyhlásil tesne po podpise zmluvy s Baníkom Jordan Harris.

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Facebook