• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Minimalizovanie hluchých momentov a dotiahnutie do úspešného konca, Lučenec sa konečne dočkal toho, čo tak veľmi potreboval – víťazstvo. To všetko navyše v zápase so „štvorbodovou“ nálepkou a u súpera, vďaka čomu si udržal kontakt s ligovými konkurentmi. Nielen stretnutie v Nitre sme prebrali s dvojicou Ján Zorvan a Vasilije Kneževič.

Po stredajšom večeri platí, že v Niké SBL už nik nie je bez prehry a bez víťazstva. Druhá kategória sa najdlhšiu dobu týkala Lučenca, ale v meste pod Zoborom predviedol doteraz najlepší výkon v sezóne. „Určite nám to do ďalších zápasov pomôže po psychickej stránke. Potrebovali sme nakopnutie, verím, že na víťazstvo už v sobotu nadviažeme. Nikoho neteší stále len prehrávať a hlavne zápasy, ktoré si myslím, že sme mohli aj vyhrať, ale spravili sme chyby, ktoré nás stáli víťazstvá. Verím, že to vnesie do šatne pozitívnu energiu a podarí sa nám nazbierať viacej výhier,“ hovoril spokojne po zápase pivot Lučenca Ján Zorvan.

Pre „pelikánov“ bolo nesmierne dôležité, že Nitre nedovolili v zápase odskočiť na viac ako 5-bodový rozdiel. Vďaka tomu sa držali v hre o úspech a postupne prebrali dianie na palubovke do svojich rúk. „Bol to dobrý a bojovný zápas. Všetci sme dali do toho naše maximum. Síce sa nám zranil Matej Siládi, ale vďaka bohu, nie je to nič vážne. Vyzerali sme konečne ako skutočný tím, hrali sme dobre na oboch stranách palubovky dobre. Chcem vyzdvihnúť Jána Zorvana, hral excelentne, dal do toho srdce a pomohol nám vyhrať tento dôležitý zápas,“ chválil svojho spoluhráča Vasilije Kneževič.

DSC 0183

Lučenecká podkošová dvojica bola jednoznačne najväčšou hrozbou pre nitriansku obranu, vo víťaznom súboji (85:75) sa spoločne pričinila o 34 bodov, 25 doskokov a 4 asistencie. Kľúčom bol najmä nástup do druhého polčasu, v ktorej si domáci zobrali slabšiu chvíľu a hostia ju naplno využili.

„Kľúčová bola pre mňa motivácia konečne vyhrať, čo sa aj podarilo, za čo som rád. Vedeli sme, že Nitra je silná v prvých polčasoch a doma nám nič nedaruje. Po mentálnej stránke bolo pre nás dôležité, že sme viedli po polčase a konečne sme to dokázali dotiahnuť až do konca zápasu. Zrýchlili sme hru, darilo sa nám v obrane a domáci strieľali ťažké strely, po ktorých sme sa snažili čo najrýchlejšie skórovať a vychádzalo to. Následne sme hru spomalili, čo vyhovovalo Nitre a doťahovala sa späť do zápasu, no našťastie sme to ustáli,“ zhodnotil Zorvan druhý polčas.

DSC 0177

Premiérový úspech odlepil tím od dna tabuľky a hlavne mu prinavrátil sebavedomie, ktoré mal v prípravnom období. „Verím, že nám tento úspech dodá silu a budeme pokračovať v takomto rytme,“ dodal Kneževič. Nadviazať na to môžu už najbližšiu sobotu, kedy sa predstavia v Handlovej.

Foto: Martin Havran