• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Nie každý deň sa darí vyhrávať nad úradujúcim majstrom a obzvlášť na jeho palubovke. Handlovej sa však podarilo ukončiť viac ako 2 a pol ročné čakanie na triumf nad Levicami a oslavovať po víťaznej strele Joshuu Scotta. Kouč „baníkov“ Nenad Miloševič v rozhovore prezradil, čo pre nich tento úspech znamená a ako vnímajú dobrý štart do sezóny.

Nefalšovaná radosť Handlovčanov zavládla v domovskom stánku Patriotov po úspešnom nájazde Scotta, ktorým upravil na končených 80:78. Nielen pre samotný tím, ale aj pre trénera Nenada Miloševiča to bol jeden z najcennejších úspechov za posledné obdobie. „Toto víťazstvo je fajn. Samozrejme, že vždy je lepšie vyhrať ako prehrať. Nejako nepreceňujem toto víťazstvo, ale ani ho nepodceňujem. Som rád, že chalani dobre trénujú a že vyzeráme ako tím. Mojou úlohou bude, aby to tak aj zostalo. Sezóna je dlhá, liga je maratón a je pred nami dlhá cesta. Z ľudského hľadiska sú chalani fantastické charaktery. Je ešte pred nami veľa práce a už v stredu večer sme sa začali pripravovať na sobotňajší zápas s Nitrou. Musíme ešte veľa napredovať, ak chceme byť úspešní,“ hovoril po úspechu hlavný tréner Baníku.

Jeho tím nenašiel v príprave premožiteľa a navyše v prvom kole mal voľno, takže musel na ligovú premiéru v sezóne 2023/2024 čakať. Úspešný vstup proti Svitu dodal tímu pred konfrontáciou s Levicami sebavedomie. „Výhra v úvodnom kole sa nerodila ľahko, pre mladý tím bol ostrý zápas pred vlastnými fanúšikmi dosť náročný. Vyhrali sme ho ako tím, hlavne tímovou obranou. Verím, že chalani už vidia nejaké kontúry mojej filozofie a cesty, akou môžeme byť úspešní, a to je obrana. Od toho sme sa odrazili, musíme makať a udržiavať obranný trend,“ prezradil Miloševič.

DSC 1483

Súpera zvučného mena, ktorý pred niekoľkými dňami absolvoval kvalifikáciu Ligy majstrov, sa nezľakli. Najviac prehrávali v zápase o 8 bodov a úspešne prečkali aj nápor Patriotov, vďaka čomu sa mohli držať v hre o úspech. „Do Levíc sme prišli hrať basketbal a súťažiť. Levice sú výborným tímom a aj keď sme nemali strelecký deň, tak sme pracovali v obrane a bojovali jeden za druhého. Veci, na ktorých sme boli dohodnutí, sme sa snažili splniť. Aj keď bolo dosť chýb, tak bojovnosťou sme ich dokázali eliminovať. Stálo nás to mnoho síl, ale verím, že výhra prinesie energiu a pochopíme, že keď budeme brániť, tak môžeme byť úspešní. Tlak Levíc bol veľký, fakt majú svoju kvalitu a dobrého trénera. My sme na tlak odpovedali tlakom, vyrovnali sme sa a ukázali sme, že sme prišli súťažiť a odovzdať maximum,“ zhodnotil kormidelník Handlovej priebeh stretnutia v Leviciach.

A čo povedal na záverečné sekundy, ktoré rozhodli o všetkom? „Ja som tréner, mal som hráča, ktorý bol v dobrom rytme. Do roboty sa mu starať nebudem, dostal loptu a vyriešil situáciu. Ja mojim hráčom verím,“ odpovedal Miloševič.

DSC 1588

Víťazná séria jeho tímu tak pokračuje a minimálne aktuálny pohľad na tabuľku musí fanúšikov Handlovej tešiť. Dosiahnuté výsledky by mohli prilákať do športovej haly oveľa väčšiu návštevu, ako tomu bolo zvykom v predchádzajúcich mesiacoch. V sobotu sa pokúsia získať tretí triumf za sebou, súperom bude nováčik z Nitry.

„Handlová je klub s jednou z najväčších histórií a tradícii na Slovensku. Myslím si, že aj predtým mala úspechy a bude ich mať, tým som si istý. My máme naše ambície a nik z nich neustupuje, ani ľudia v klube, ani hráči, ani tréneri. Taktiež, aj keď prehráme, tak nebudeme veľa smútiť. Tento zápas je dôležitý z pohľadu ľudí v našom meste. Verím, že v sobotu bude hala plná. Táto výhra alebo keby sme prehrali, by neznamenala nič, ak ju nezoberieme zo správneho hľadiska a budeme pokračovať v našej práci. Nepodceňujem, ani nepreceňujem toto víťazstvo. Dôležité bude, kde v apríli budeme. Som dosť skúsený na to a budem to prízvukovať aj hráčom, aby sme zostali na našej ceste,“ povedal Miloševič na záver.

Foto: Lukáš Droppan