• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Nositeľom kapitánskeho "céčka" bude aj v sezóne 2023/2024 Branislav Pipíška. 28-ročný krídelník bol v predchádzajúcom ligovom ročníku výraznou handlovskou oporou.

Na hornú Nitru prišiel ešte v auguste kalendárneho roka 2022 s veľkými očakávaniami a odhodlaním. V tom čase ani len netušil, že bude súčasťou azda najnevydarenejšej sezóny v klubovej histórii Baníka. Paradoxne, napokon sa predsa len tešil z medailového umiestnenia. Po tom, ako Handlovčania ukončili svoje trápenie posledným kolom základnej časti, o "Pipa" prejavil záujem jeho predošlý zamestnávateľ z Komárna. Vedenie MBK mu v hosťovaní na juhu Slovenka nebránilo a tak si handlovský krídelník odišiel splniť sen do konkurenčného tímu.

"Ešte raz by som sa chcel poďakovať vedeniu handlovského klubu, že mi mesiac pred koncom dlhodobej časti dovolilo odísť do Komárna. Napokon sa to ukázalo ako dobrá voľba a ja som si mohol zahrať až do posledného zápasu súťaže. Vo finálovej sérii síce Komárno nedokázalo Levice pokoriť, no rozhodnutie, ktorým bolo hosťovanie, v tomto klube neľutujem," vrátil sa k nedávnym udalostiam handlovský kapitán.

Handlovskí fanúšikovia sa tak po ukončení sezóny stali na chvíľu priaznivcami komárňanských "diablov" a s napätím sledovali počínanie "Pipa" na ceste za medailou. Čerstvý vicemajster nám porozprával pocity bezprostredne po zisku striebornej medaily. "Ďakujem všetkým, ktorí nám počas náročnej finálovej série držali palce, podporovali nás a priali len to najlepšie. Od mnohých ľudí, vrátane Handlovčanov, som dostával súkromné správy, v ktorých ma podporovali. Som im za to nesmierne vďačný," zamyslel sa čerstvý slovenský vicemajster.

DSC 8736

Braňo aj napriek vlaňajšiemu neúspechu Baníka o ukončení spolupráce s Handlovou neuvažoval a vo svojom dvojročnom kontrakte chce pokračovať. Ako nám sám prezradil, od rozrobenej práce sa neodchádza a Handlovčanom chce pomôcť poskočiť na vyššie priečky. "V Handlovej v súčasnosti žijem, som v nej spokojný a cítim sa tu veľmi dobre. Nebol teda dôvod meniť rozhodnutie spred roka a rušiť dvojročný kontrakt. Vlani sme tímové ciele nenaplnili, no ja verím, že je pred nami úplne odlišná sezóna. Budeme počas nej robiť všetko pre to, aby sme si na jej konci mohli povedať, že bola úspešná a že sme do nej dali všetko. A ktovie? Možno všetkých prekvapíme nečakaným úspechom!," s úsmevom na tvári prikrčil plecia sympatický krídelník.

Handlovský kapitán sa po necelých troch rokoch opäť stretne v jednom tíme s Nenadom Miloševičom. V ligovom ročníku 2019/2020 spoločne zdieľali hráčsku kabínu v Komárne. Sezóna sa ale v tom čase predčasne ukončila z dôvodu pandemických opatrení. Tentoraz sa stretávajú v úplne inom vzťahu a pre Pipa sa stane bývalý spoluhráč trénerom.

"Nešo má za sebou veľmi dlhú a úspešnú hráčsku kariéru. Preto som si istý, že nám toho môže veľa odovzdať. V uplynulej sezóne chýbala tímu disciplína a teraz môžem s istotou konštatovať, že tento problém je jeho príchodom vyriešený (úsmev). Napriek tomu, že som ukončil sezónu 2022/2023 len prednedávnom, už teraz sa teším na ďalšiu. Som plný očakávaní a už v tejto chvíli môžem s istotou povedať, že bude iná, ako tá predošlá," uzavrel Branislav Pipíška.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lukáš Droppan