• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pre nestranného diváka je to druhú sezónu po sebe skvelá play off séria. Neďalekí rivali, skvelá divácka kulisa a najmä basketbal, v ktorom sa je na čo pozerať. Komárno dokázalo zase raz nájsť účinný recept na Levice a aj v štvrtom zápase sa radoval z triumfu domáci tím. Po roku sa tak opäť rozhodne v poslednom možnom stretnutí, v tomto prípade o vyzývateľovi Spišských Rytierov.

Semifinálové stretnutia medzi stále aktuálnym majstrom a vicemajstrom majú približne rovnaké scenáre. O všetkom dôležitom sa rozhoduje v druhých polčasoch, čo bodky platilo aj v zápase č. 4. Leviciam patrili počiatočné minúty, ale potom sa chopilo iniciatívy Komárno. V tomto prípade to neboli nejaké veľké strelecké preteky, ale skôr taktická bitka, ako sa na play off patrí.

„Bol to od začiatku veľmi ťažký zápas. Komárno ukázalo charakter, bolo v tomto stretnutí lepším tímom. Čo je momentálne najdôležitejšie je, aby sme vo štvrtok zvíťazili a postúpili do finále. O výsledku rozhodla asi naša zlá obrana, Komárnu sa naproti tomu darilo v ofenzíve a premenilo aj niektoré ťažké strely. Nám nepadalo, ale to patrí k basketbalu,“ zamyslel sa nad priebehom rozohrávač hostí Mašan Vrbica.

Jeho tím sa po strate vedenia v prvej štvrtine neustále doťahoval, no vždy sa len dokázal priblížiť, nie už však otočiť. „Diabli“ sa herne chytili a podobne ako vo svojom prvom semifinálovom domácom súboji, tak aj teraz nabrali sebavedomie a v ďalšie okamihy patrili výhradne im. Pomohla im solídna úspešnosť streľby a tiež podpora z hľadiska. Po prvom polčase viedli o 7 bodov (41:34), ale neskôr sa dostali do dvojciferných hodnôt, čo sa ukázalo ako kľúčové.

 Dsc 0061 fb

„Povedal by som, že sme do toho išli ako tím a zvládli sme to. Na tréningu sme príprave venovali dosť veľa času, chystali sa na rôzne možnosti, ale bolo to o tom, že sme uspeli kolektívnou hrou. Vedeli sme, že musíme zareagovať po sobotňajšej prehre. A teší ma, že sme to dokázali ako tím. Myslím si, že v tomto súboji sme boli my, ktorí boli hladnejší po úspechu. V sobotu, to sme neboli my, teraz to už bolo lepšie, ale je tam priestor ešte na zlepšenie. Podpora z našich tribún je obrovská a dôležitá. Chcem sa touto cestou poďakovať všetkým priaznivcom, že si našli cestu do haly. Bez nich by sme nič z tohto nedokázali,“ povedal za víťaznú stranu Ja'Qualyn Gilbreath.

Patrioti sa museli vysporiadať bez potrestaného Draška Kneževiča a zatiaľ predvádzajú v semifinálovej sérii kolísavé výkony. Domáce úlohy dokážu bez akýchkoľvek starostí zvládnuť, ale vonku to už také priaznivé nie je. Výsledkom bola teraz druhá prehra v Komárne (70:86), čím sa tlak a očakávania opäť presúvajú na ich stranu.

 Dsc 0131 fb

„Neviem, čím to je, možno atmosférou a prostredím. Je pochopiteľné, že ľahšie sa vám hrá pred vlastným publikom, preto musíme uspieť. Draško nám v tomto zápase chýbal, ale vo štvrtok už bude opäť k dispozícii, takže budeme s ním lepší. V rozhodujúcom stretnutí rozhodne vôľa po víťazstve, bojovnosť a nasadenie. Kto bude viac chcieť, ten uspeje,“ hodnotil Vrbica rozdiely vo výkonoch levického tímu a načrtol potenciálny recept na štvrtkový úspech.

Úradujúci šampión útočí v aktuálnom ročníku na tretie zlato za sebou, vo štvrtok ho čaká najdôležitejší duel sezóny. Komárno ide do zápasu č. 5 s väčšou pohodou a sebavedomím, hlavne po všetkých trénerských a hráčskych rošádach len málokto očakával, že dokážu nájsť tak účinný recept na svojho regionálneho rivala. „Očakávam, že to bude boj. Bude to skvelý súboj a nech v ňom vyhrá ten lepší,“ vyjadril sa Gilbreath.

Dsc 0276 fb

Hráči Levíc a Komárna proti sebe nastúpia naposledy v tomto ročníku vo štvrtok 9. mája o 18.30 h, v priamom prenose na stanici RTVS: Šport.

Foto: Studio TM