• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vysoká úspešnosť streľby bola základným ukazovateľom v úvodnom diely série Komárna s Handlovou. Domácim to mimoriadne uľahčilo robotu na ceste za vedením v sérii, keďže hostia z hornej Nitry na to nevedeli nájsť účinný recept. Dá sa však predpokladať, že tabuľkovo najvyrovnanejšia séria bude ešte zaujímavá.

Ako to už býva na juhu Slovenska zvykom, tak prepnutie do play off módu prinieslo výbornú atmosféru a tá sa odrazila aj do nasadení oboch tímov na palubovke. „Baníci“ sa ešte v prvom polčase ako-tak držali, ale postupom času sa im domáci tím bodovo vzďaľoval.

„Náročný a fyzický zápas. Vedeli sme, že to bude také fyzické. Boli sme pripravení na niektoré veci, u ktorých sme vedeli, že ich Komárno proti nám celú sezónu hralo. Nejaké veci samozrejme pridali, pri týždni voľna sa samozrejme vždy niečo dá pridať. S tým sa musíme nejako skúsiť vyrovnať a v stredu ísť do zápasu s niečím novým aj my. Takticky nás asi neprekvapili. Vedeli sme asi čo a na koho bude zamerané, ale vyplynulo to z toho, kedy a ako sa k hráčovi dostala lopta. V prvom polčase strieľalo Komárno so 70-percentnou úspešnosťou zo všetkých vzdialeností. To je veľmi vysoké číslo, s tým sa nedá nič robiť,“ poskytol svoj pohľad na zápas pivot Handlovej Jakub Petráš.

DSC 7129

Základom domáceho úspechu bola streľba, ktorá bola v prvom polčase na veľmi vysokom čísle a udržala sa na solídnej hodnote do konca stretnutia. Dôležitým aspektom bol tiež bodový príspevok na strane „diablov“, až piati hráči mali 11 a viac bodov. To všetko sa podpísalo na konečnom výsledku 94:81.

„Toto bol pre mňa prvý zápas play off. Energia v hale bola skvelá, fanúšikovia boli v zápase. Hrali sme ako tím, všetko vychádzalo z obrany a celkovo sme hrali ako kolektív, ktorý si tento duel užil. Cítil som zmenu v rámci nasadenia, každý hrá tvrdšie a tieto veci naokolo. U mňa sa nič nezmenilo, stále do toho vkladám rovnakú energiu. Kľúčom bola obrana. Hrali sme ako jeden tím, dobre sme si posúvali loptu a súpera sme zastavovali vtedy, keď sa to najviac žiadalo,“ uviedol za domácu stranu Dana Tate.

DSC 7673

Handlová v druhom polčase ešte dúfala, že by mohla zvrátiť negatívny vývoj prvého štvrťfinálového stretnutia, ale to sa jej žiaľ nepodarilo. „Treba povedať, že keď dajú 7 pokusov z 10, tak samozrejme, že sa to ťažko zastavuje. Ide potom už len o to, či lepšie človek dokáže k danému hráčovi pristúpiť. V prvom polčase sa nám to nedarilo, to podľa mňa rozhodlo o tom, ako zápas skončil,“ povedal Petráš.

Komárno si totiž víťazstvo bez väčších starostí a drámy postrážilo, v koncovke už dokonca dostali na oboch stranách možnosť zahrať si menej vyťažení hráči. „Boli sme v dobrom útočnom rytme, navyše ma spoluhráči nachádzali na dobrých miestach, po ktorých sa mi podarilo skórovať. Všetko dobre zapadlo do seba. Je dôležité, že sa nám podarilo otvoriť túto štvrťfinálovú sériu víťazstvom. Verím, že si momentum prenesieme aj do ďalšieho priebehu série. Ukázali sme, že ako chceme hrať, preto je dôležité v tom pokračovať, využiť to a ísť ďalej,“ dodal Tate.

DSC 7930

Pred „baníkmi“ je tak jasná úloha, v domácom prostredí zapnúť na iný level a odstrániť nedostatky, inak budú v nedeľu odvracať predčasný koniec sezóny. „Musíme si hlavne povedať chyby. Ja dúfam, že to zmení naše prostredie a trochu nám pomôže. Verím, že to bude náš ťahúň a že Komárno príde naladené tak, ako teraz, ale nebude toľko dávať,“ uzatvoril Petráš pozápasové hodnotenie stretnutia.

Foto: Lukáš Droppan