• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Lučenec si v aktuálnom ročníku obľúbil predĺženia, ale aj konfrontáciu s Interom Bratislava. „Pelikáni“ zdolali pred svojimi fanúšikmi opäť tohto súpera a urobili možno najvýznamnejší krok za účasťou v tohtoročnom play off. K tomu všetkému premiérovo v tomto roku dokázali vyhrať, takže načasovanie nemohlo byť lepšie.

Pre nezaujatého diváka išlo o ideálny duel na sledovanie, priniesol množstvo bodov, zvratov, drámy a aj predlženie. Lučenec viedol až na drobné momenty po celý čas, ale paradoxne, už v riadnom hracom čase mohol byť súperom potrestaný za nie práve najideálnejšiu koncovku. „Celkovo som hrdý na môj tím, bojovali sme až do konca na nevzdávali sme sa. Urobili sme nejaké zmeny v defenzíve, pridali niečo do útoku, ale primárne sa držíme toho, čo po celú sezónu,“ zhodnotil víťazstvo Shamar Givance.

Inter sa neraz dokázal vrátiť do boja o víťazstvo, ale stále sa ho drží to, čo celú sezónu – herné výkyvy. Staronová tvár v tíme Tomas Zdanavičius ešte nebola k dispozícii, ani Antonio Daye, naopak po dlhšom čase sa navliekol do žlto-čiernych farieb Goran Bulatovič. To všetko malo vplyv na to, že sa v Lučenci museli neustále doťahovať.

„Asi to bol dobrý duel na sledovanie. My sme nezačali ideálne, útočne sme sa v prvom polčase trápili. Lučenec v tomto smere odviedol dobrú prácu, keď strážil podkošový priestor a nám sa len ťažko hľadali pozície. Cez polčas sme sa dobre porozprávali, tréner nás nabádal k väčšej bojovnosti a dodržiavaniu zápasového plánu, preto to bol z nášho pohľadu skvelý comeback. Začali sme hľadať pozície na ľahké body, defenzívna energia sa zlepšila a v druhom polčase sme my kontrolovali hru,“ uviedol za hostí Ozren Pavlovič.

LJH 5985

Čo si stihli domáci vybudovať, tak o to mohli v posledných 2 a pol minútach riadneho hracieho času prísť. Inter dokázal otočiť z 71:78 na 81:78, ale potom Sherfield dokázal ťažkou trojkou vyrovnať. Hrdinom mohol byť Pavlovič, ale o víťazovi muselo rozhodnúť predĺženie. Pokojne mohol súboj vyvrcholiť aj ďalším extra časom, no domáci už zvládli svoju misiu.

„Predĺženie je obvykle 50 na 50 z pohľadu šancí, o zápase rozhodujú detaily. Mali sme niekoľko nešťastných strát, oni premenili niekoľko ťažkých striel a na konci dňa vyhrali. My sme už v tejto sezóne tesne prehrali množstvo zápasov, musíme však zostať sebavedomí, pokope a byť pripravení na play off,“ vyhlásil Pavlovič.

Lučenec ukončil po výsledku 94:92 osemzápasové čakanie na víťazstvo a premiérovým úspechom v tomto kalendárnom roku si už v podstate zabezpečil účasť v play off. O „vyraďovačku“ by už mohol prísť len obrovským zaváhaním. „Bolo fajn konečne ukončiť šnúru prehier. Verím, že sa od tohto úspechu odrazíme smerom do play off,“ zaželal si Givance.

Foto: Ľudovít Jakub Hroboň