• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Kým prvé dva zápasy v sérii Levíc s Lučencom mali dosť identický priebeh, tak tretí duel sa v mnohom odlišoval. „Pelikáni“ nemali čo stratiť a 35 minút siahali na to, aby si vynútili ešte extra stretnutie. V závere ale majster zlomil výhru na svoju stranu a zatiaľ ako jediný má semifinálovú miestenku v svojich rukách.

Lučencu síce stále absentoval Jared Sherfield, no v tomto prípade vydržali sily tímu až do samotného záveru, čo dávalo veľkú nádej na úspech na levickej palubovke. Na polčas dokonca išli za priaznivého stavu (47:45) a 6 a pol minút pred koncom prehrávali rozdielom jedného koša (76:78). To bolo napokon všetko zo strany hostí.

„Myslím si, že celý zápas, až na posledných 5-6 minút, bol pomerne vyrovnaný, ale v závere mali domáci určite viac síl a lepšie rozhodnutia, čo rozhodlo. Hrali sme o všetko, ale to nás podľa mňa nakoplo, no žiaľ, nestačilo to,“ pustil sa do hodnotenia pivot Lučenca Ján Zorvan.

Patrioti mali opäť pomalší rozbeh, ale tentoraz dlho nevedeli zlomiť duel na svoju stranu. Ukázalo sa to v oboch polčasoch, keď mali v rukách aj vyššie vedenie. „Je veľmi dôležité, že sme vyhrali a ako prvý tím sme ukončili sériu, vďaka čomu si môžeme trochu oddýchnuť. Lučenec hral veľmi dobrý zápas, v prvom polčase miešal svoju obranu a snažil sa mierne zastaviť našu hru. Po prestávke sme zlepšili našu defenzívu, čo nám dalo možnosť dať ľahké body v tranzícii. Získali sme tiež sebavedomie strelami z diaľky a myslím si, že na konci dňa sme si zaslúžili vyhrať,“ vyjadril sa za levickú stranu Mašan Vrbica.

DSC 4611Z pohľadu Lučenca prišlo až kruté rozhodnutie vyrovnanej tretej štvrťfinálovej bitky, za necelých 5 minút inkasovali 16 bodov a Patrioti napokon s prehľadom zvíťazili 94:79. „V prvom rade, určite rozhodla kvalita a šírka družstva Levíc, ktoré potvrdili prvé miesto v základnej časti a nedali nám šancu na prekvapenie prakticky v celej sérii. Ďalej určite nepomohli niektoré sporné rozhodnutia, ktoré sme správne neustáli a myslím si, že v závere nás ovplyvnila aj únava, keď sme nedali pár košov, ktoré by možno inokedy padli. Bola to pre každého z nás neuveriteľne náročná sezóna. Veľa zápasov sme prehrali tesne v koncovkách, možno keby sme zopár z nich vyhrali, tak by sme chytili pozitívny impulz a lepšie by sme sa umiestnili pred play off. Nepodarilo sa, dostali sme Levice, ktoré sme chceli prekvapiť, ale potvrdili svoju kvalitu a v sérii boli lepší,“ zhodnotil Zorvan celú sériu.

Majster si tak mohol vydýchnuť a oslavovať na domácej palubovke postup z prvého kola play off v najkratšom možnom čase. Odmenou je tiež dlhšia prestávka medzi sériami. Na koho narazia, to zatiaľ jasné nie je, keďže v sérii Komárna s Handlovou je vyrovnaný stav – 1:1.

 DSC 4832

„Musíme si oddýchnuť a počkať si na nášho súpera v semifinále. Náš cieľ zostáva rovnaký, do konca play off máme výhodu domácej palubovke a chceme ju využiť aj s podporou našich skvelých fanúšikov. Je to jednoduché – cieľom je zisk majstrovského titulu,“ vyhlásil Vrbica.

Foto: Lukáš Droppan