• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V najkratšom možnom čase môžeme spoznať prvého finalistu sezóny 2023/2024, ale o takom scenári nechce Prievidza počuť a sériu plánuje vrátiť do Spišskej Novej Vsi. Druhá semifinálová séria sa určite dostane aj do ďalšieho týždňa, keďže Levice proti Komárnu budú hrať o to, kto získa mečbal. 

Niké SBL 2023/2024 - 3. zápasy semifinále play off (sobota 4. mája):

Patrioti Levice - BC Komárno (18.00 h)

/stav série - 1:1/

Pred zápasom: Majster zaznamenal v play off prvú prehru po výkone, ktorý zaostal za jeho vlastnými očakávaniami. Zatiaľ čo na úvod semifinálovej série bol on v pozícii, čo udával tempo na palubovke, tak u vicemajstra bol v obrátenej pozícii a ani jeho stíhacia jazda v závere nepriniesla želaný efekt (91:99). Ako však odznelo bezprostredne po zápase, tak na domáci duel sa Levice pripravia zodpovedne a svoju úspešnú sériu pred svojimi fanúšikmi si chcú predĺžiť, čo by znamenalo zisk semifinálového mečbalu. "Čaká nás ťažký zápas. Je jedno šťastie, že hráme doma. Bude to náročné, tento rok sme v play off ešte neprehrali. Musíme ukázať reakciu na posledný zápas. Nevedeli sme robiť tie veci, ktoré sme si dohodli a predstavovali. Komárnu padali ťažké strely a do toho sme im ešte aj my dovolili veľa druhých šancí, to sa už nemôže stať. Dali nám 99 bodov a na to nie sme zvyknutí. Musíme zlepšiť chyby, ktoré sme robili v Komárne. Myslím, že toto bude úplne iný zápas, no bude veľmi fyzický. Máme domáce prostredie a fanúšikov na našej strane. V sobotu lepšie zabojujeme a veríme, že budeme úspešní," vyhlásil Ben Kováč. 

Komárno mohlo byť po strede spokojné, minimálne ešte raz si zahrá pred vlastnými priaznivcami. V play off podali jeden zo svojich najlepších výkonov a odmenou pre nich bolo víťazstvo v ofenzívne ladenom stretnutí. Tlak tak presunuli na stranu súpera, keďže ten bol po základnej časti vo výhodnejšom tabuľkovom postavení. Sebavedomie niektorých hráčov môže byť silnou zbraňou "diablov", televízne stretnutie tak sľubuje opäť raz zaujímavý basketbal. "Očakávame náročný duel, určite bude dôležitá väčšia herná variabilita. Musíme v prvom rade lepšie brániť, keď hlavne v závere domáceho duelu mali Levice viac útočných doskokov. Plus, dostali sme 91 bodov, takže v treťom zápase budeme musieť hlavne zlepšiť koncentráciu na detaily v obrane. Očakávame, že aj súper niečo zmení, takže na to budeme musieť dobre zareagovať. Najdôležitejšie však bude si preniesť pozitívnu energiu z domáceho zápasu," myslí si Juraj Páleník. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Tomašovič, Stanislav Bara, Eduard Uhrin
Kde sledovať:

snv pd 76 

BC Prievidza - Spišskí Rytieri (19.00 h)

/stav série - 0:2/

Pred zápasom: Asi málokto predpovedal, že Prievidza bude mať do semifinále play off stopercentnú bilanciu doma a vonku bude bez jediného úspechu. Treba povedať, že tím z hornej Nitry predvádza rozličné výkony a bohužiaľ, na Spiši si vybrali horšiu chvíľku, ktorá sa odrazila nielen na samotnom priebehu, ale napokon aj na výsledku (65:96). Ďalšia prehra je neprípustná, pretože by znamenala koniec semifinálovej série a nádejám na účasť vo finále. Odhodlanie Prievidzi nechýba, budú však k tomu potrebovať aj podporu z tribún.

"Novovešťania" predvádzajú v doterajšom play off spanilú jazdu, najskôr vybavili bez väčších starostí sériu so Svitom a teraz hrajú proti Prievidzi ešte sebavedomejšie. Pred televíznymi kamerami predviedli jeden z najdominantnejších výkonov v doterajšom priebehu "vyraďovačky", súperovi nedali absolútne žiadnu šancu na víťazstvo. Práve z tohto budú ťažiť aj v zápase č. 3, v ktorom Prievidza musí a Spišskí Rytieri môžu. "Úplne najdôležitejšia vec - nezaspať po našom ostatnom výbornom výkone na vavrínoch. Domáci budú mať nôž na krku, čelia krutosti play off pravidiel a ak nechcú mať po sezóne, tak musia vyhrať. Toto musíme mať na pamäti, určite, hnaní plnou halou, na nás domáci vybehnú. My to musíme ustáť a hrať to, čo nás zdobilo v domácom zápase. Ustrážiť si doskok, hrať aktívne, dostatočne dôrazne v obrane a efektívne využívať príležitosti na skórovanie. Nejdeme nijako špekulovať, chceme ukončiť sériu už v Prievidzi, vieme, že to bude náročné. Je to však semifinále play off, niet sa na čo šetriť, ideme do toho a uvidíme, ako to napokon na palubovke dopadne," povedal asistent trénera Erich Korfanta. 

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Anton Šarišský, Artjoms Ribakovs
Kde sledovať:

Foto: Lukáš Mandrák, Katarína Puškášová