• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Generálku pred novým ročníkom Niké SBL absolvuje v Alpsko-jadranskom pohári aj Prievidza. Na úvod svojej zahraničnej cesty si zmeria sily so slovinským nováčikom súťaže - Nutrisportom Irilijou.

Alpsko-jadranský pohár - D-skupina (pondelok 27. septembra o 20.00 h):

Nutrisport Irilija (Slov.) - BC Prievidza

K zápasu: Celok z hlavného mesta Slovinska je nielen nováčikom v nadnárodnej súťaži, ale aj v tamojšej slovinskej Nova BKM lige. Ľubľana sa do najvyššej súťaže vrátila po dvojročnej odmlke, cieľom teda bude určite udržanie medzi elitou a popri tom získavanie cenných medzinárodných skúseností. Podobne ako pre Prievidzu, tak aj pre Iriliju to bude ostrá zápasová previerka pred novou sezónou. Družstvo trénera Sašu Dončiča je výhradne slovinské, s nízkym vekovým priemerom. Lídrom tímu je 24-ročný rozohrávač Niko Bačvič, respektíve na rovnakom mieste skúsenejší Luka Vončina.

Prievidza sa vracia do Alpsko-jadranského pohára po absencii v sezóne 2019/2020. Zverenci trénera Maroša Helmecyho majú podobne ako mnohí, za sebou hlavne prípravu v podobe Federálneho pohára. Celok z hornej Nitry obsadil napokon konečné 10. miesto, treba však povedať, že družstvo trápili početnejšie absencie. "Pohár berieme s plnou vážnosťou. Budeme bojovať každý zápas, od začiatku do konca. Je to skvelá príležitosť nabrať nové skúsenosti, hlavne pre našich mladších hráčov a zmerať si svoje sily so súpermi z iných krajín. Každý medzinárodný zápas nás môže ako tím posunúť vpred. Konfrontácia so zahraničnými súpermi je výbornou príležitosťou zviditeľniť slovenský basketbal, každý celok má možnosť ukázať svoju kvalitu. Našim cieľom je vyhrať čo najviac skupinových zápasov, ktoré zaručia postup do ďalších kôl a konfrontáciu s ďalšími atraktívnymi medzinárodnými celkami," povedal pre oficiálnu klubovú webstránku kapitán BC Marek Jašš. 

Naposledy v príprave zdolali jeho spoluhráči Komárno (72:68), na zahraničnú cestu vycestovalo družstvo Prievidze v takmer plnej sile. "Čaká nás tím z Ľubľany. Keďže liga u nich ešte nezačala, tak zatiaľ nemáme informácie o tom, ako by mohli stáť v lige. Bude to pre nás niečo nové. My musíme hrať svoje, pre nás je v týchto zápasoch veľmi podstatné, aby sme bojovali a ukázali nám, kde máme rezervy a na čom musíme pracovať. Vnímam to veľmi pozitívne, keďže to je medzinárodná konfrontácia, aspoň chalani budú mať možnosť vidieť, ako sa hrá basketbal vonku," vyjadril sa tréner Maroš Helmecy. 

Kde sledovať:

Foto: Ladislav Szibilla/BC Prievidza