• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Spišskí Rytieri stihnú pred začiatkom ligových povinností odohrať ešte jeden duel v Alpsko-jadranskom pohári. Po konfrontácii s poľským basketbalom na nich čaká zástupca z Chorvátska - KK Velika Gorica.

Alpsko-jadranský pohár - C-skupina (utorok 28. septembra o 18.00 h)

KK Velika Gorica - Spišskí Rytieri

K zápasu: Pre ambiciózny chorvátsky celok to bude premiéra nielen v Alpsko-jadranskom pohári, ale celkovo aj v pohárovej Európe. Velika Gorica sa postupne vypracovala na silný tím v Premijer lige, v predchádzajúcom ročníku si dokonca zahrala v druhej Jadranskej lige. O ich kvalite svedčí aj minulosezónna účasť v semifinále domácej ligy a vydarený vstup do nového ročníka. Velika Gorica zdolala vonku Šibenku (73:56) a doma Alkar (90:73). A to tím nemá takmer žiadnych legionárov, len mimoriadne skúseného Bosniaka Anteho Mašiča. Okrem toho majú veľkú kvalitu aj Marko Bakovič, Borna Kapusta, Dino Činač či Davor Konjevič. "Pripravujeme sa na zápas a skautujeme súpera, aj keď máme ťažký program, keďže budeme hrať tretí duel za 7 dní. Spišskí Rytieri sú dobrým tímom. Máme šancu, aj keď je to pre nás prvý medzinárodný zápas, ale musíme sa dobre pripraviť, aby sme vyhrali a hrať lepšie ako proti Alkaru," uviedol pre oficiálny klubový web tréner Velikej Gorice Josip Sesar. 

Úradujúci majster už má za sebou ostrý debut v Alpsko-jadranskom pohári, proti poľskej Dabrowa Górnicza predviedol solídny výkon, ale v poslednej štvrtine ich napokon útočne predčil súper (85:93). Keďže prvé kolo Niké SBL ich čaká až 6. októbra, tak si ešte otestujú fazónu v ďalšom medzinárodnom súboji. "Tešíme sa na ďalší zápas, proti dobrému chorvátskemu tímu. To, čo sme videli, nás utvrdilo v tom, že hrajú veľmi organizovaný a pohyblivý basketbal, založený aj na dobrej obrane. Určite to nebude s nimi jednoduché. Napriek prehre v Poľsku, si myslím, že sme odohrali jeden veľmi kvalitný zápas. Dúfam, že to zopakujeme," prezradil tréner Rytierov Štefan Svitek. 

Kde sledovať:

Foto: Branislav Gúgľava