• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Tretím podpísaným legionárom v tíme Patriotov pred novou sezónou je americký pivot Karl Gamble.

Do Levíc prichádza (rovnako ako švédsky reprezentant Terins) z tímu švédskeho majstra Norrköping Dolphins. Dvadsaťsedemročný Američan hrajúci na pozíciách 5 a 4, nastúpil v minulej sezóne v drese švédskeho majstra na 45 ligových zápasov, v ktorých zaznamenal v priemere takmer 10 bodov a 6 doskokov na zápas. Vo FIBA Europe Cup mal podobnú bilanciu - 9,2 bodu a 5,3 doskoku na zápas. Zaujímavosťou je, že Gamble (17 bodov) a Terins (10 bodov) boli najlepšími strelcami posledného piateho finálového zápasu švédskej ligy, v ktorom Norrköping zdolal Boras 76:72 (4:1 v sérii) a pripísal si štvrtý titul v rade. Dvestošesť centimetrov vysoký hráč pôsobil predtým vo fínskom Lahti, v rakúskom Traiskirchene, či na Cypre v tíme Omonia Nicosia.

Karl Gamble, hráč Levíc: „Rozhodol som sa v pokračovaní kariéry pre Levice, pretože, je to klub, ktorý je na víťaznej vlne, má skvelé zázemie a fanúšikov. Naším spoločným cieľom bude pokúsiť sa uspieť v kvalifikácii Ligy majstrov. V domácej súťaži budeme chcieť obhájiť víťazstvo v lige a rovnako aj v pohári. Teším sa, že si opäť zahrám v jednom tíme s Felixom, je to skvelý človek a hráč s víťaznou mentalitou.“

Ladislav Garaj, generálny manažér Patriotov: “Karl je ďalším dielom do skladačky, v ktorej sa snažíme zložiť tím, ktorý bude mať ambíciu ukázať kvalitu v lige, aj európskych pohároch. Zaujal nás svojou pohyblivosťou a variabilitou hrať na pozíciách 4 aj 5, čo bolo naším cieľom pri hľadaní hráča pod kôš. Veľmi dobré referencie nám o ňom podal Felix Terins, ktorý s Karlom v minulej sezóne hral a ich spolupráca bola úspešná. V zostave nám ostávajú ešte dve voľné miesta, na ktorých vyplnení intenzívne pracujeme.”

V kádri Patriotov sú aktuálne podpísaní títo hráči: Karl Gamble, Stephon Jelks, Felix Terins, Boris Bojanovský, David Abrhám, Patrik Pažický, Alex Krajčovič, Samuel Solčánsky, Daniel Chaban a Lukáš Kulčár.

Highlighty novej posily Levíc:

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: fiba.basketball