• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Podkošová sila handlovského Baníka naberá na intenzite. Zmluvu s hornontrianskym celkom podpísal ďalší center. “Pivotmanské” kvarteto "zeleno-čiernych" doplnil 205 cm vysoký rodák z bosnianskeho Danilovgradu, Petar Dragovič.

 

23-ročný basketbalista začínal v domovskom klube KK Danilovgrad, odkiaľ sa v sezóne 2019/2020 vydal na profesionálnu kariéru do tímu KK Podgorica Bemax. Tam strávil dve sezóny a po nich sa opäť sťahoval do rodného Danilovgradu, za ktorý nastupoval v súťažnom ročníku 2021/2022. Rok na to ho ale zlákala nová výzva, ktorou bol kontrakt s klubom KK Decic. Posledné angažmá zaznamenal vlani, kedy sa upísal tímu KK ABS Primorje 1945. Do Handlovej prichádza s veľmi lichotivými štatistikami. Za Primorje zaznamenával v priemere 11,2 bodu, 7 doskokov a 1,5 bloku na zápas. Handlová bude pre Petara Dragovića prvým klubom nachádzajúcom sa mimo územia rodnej Čiernej Hory.

"Na samom začiatku ma skontaktoval tréner Miloševič, ktorý mi predstavil plán pre nastávajúcu sezónu. Uistil ma, že moje hráčske schopnosti budú v jeho hernom systéme naplno využité. Mám niekoľko priateľov, ktorí v Handlovej hrávali a tak moja ďalšia komunikácia prebehla práve s nimi. Ubezpečili ma, že je v klube všetko na vysokej úrovni. Slovensko opísali ako krásnu krajinu. Dostalo sa tiež ku mne, že Handlová má verných a zanietených priaznivcov. Všetky tieto fakty zohrali dôležitú úlohu v mojom rozhodovaní. Moje ciele v novom prostredí sú jasné. Myslím si, že s tímom ktorý budeme mať, sme pripravení bojovať o čelo tabuľky," vyhlásil nový center Baníka Petar Dragovič.

"Podpísali sme mladého hráča na pozíciu štyri. Verím, že má pred sebou svetlú budúcnosť. Ide o veľmi dobrého chlapca, ktorého som mal vo výhľade dlhšiu dobu. Preto som okamžite využil jeho záujem hrať pod mojim vedením. Po prvý raz v kariére opustí Čiernu Horu a tak bez pochýb bude potrebovať isté obdobie na aklimatizáciu. Som si ale istý, že do nášho herného systému, ako aj do šatne skvelo zapadne. Mojou filozofiou je, poskladať tím s chrakternými hráčmi, ktorí chcú na sebe pracovať a napredovať. Je dôležité, aby mal každý jeden hráč nastavené hodnoty a smer, ktorým sa chce uberať. Verím, že aj naši fanúšikovia časom ocenia príchod tak dobrého človeka, akým je Petar. Na ihrisku od neho očakávam, že sa stane jedným z najlepších obrancov a prinesie nám stabilitu na oboch stranách palubovky," skonštatoval handlovský kouč Nenad Miloševič.

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.sk

Foto: Facebook