• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V stredu, 12. júna, pribudol do klubovej histórie handlovských celkov MBK Handlová a ŠBK Handlová, ďalší významný miľník. Manažmenty týchto klubov našli spoločnú reč a vytvorili projekt, ktorý by mal obom stranám priniesť osoh a zároveň radosť handlovskej basketbalovej verejnosti.

Po niekoľkotýždňových rokovaniach sa kluby dohodli, že v sezóne 2024/2025 vytvoria spoločný mužský basketbalový tím, ktorý bude niesť názov ŠBK Baník Handlová. Pôjde o oficiálny „B“ tím handlovského Baníka, v ktorom dostanú priestor hráči z oboch klubov. MBK a ŠBK tak budú spoločne vystupovať v druhej najvyššej súťaži mužov, ktorá odštartuje v októbri kalendárneho roka 2024.

„S týmto nápadom sme sa začali zaoberať už v priebehu uplynulej ligovej sezóny. Po jej skončení prišli prvé rokovania s manažmentom ŠBK a do dnešného dňa ich bolo niekoľko. Po dlhšej komunikácii sme sa dohodli, že tento nápad pretavíme do reality a že v sezóne 2024/2025 spojíme sily. Novovzniknuté handlovské 'béčko' by malo byť prínosom pre oba handlovské kluby. Našim cieľom je dať šancu mladým hráčom z ŠBK, ktorí končia svoju aktívnu činnosť v kadetskom veku. Verím, že tento projekt osloví i rodičov detí, ktoré si po ukončení základnej školy vyberajú svoje ďalšie smerovanie a častokrát opúšťajú naše mesto, a to len na základe faktu, že nechcú svoju basketbalovú cestu predčasne ukončiť. Aj oni tak dostanú priestor presadiť sa a to priamo vo farbách Baníka, ktorý je účastníkom najvyššej súťaže. Priestor v rámci B-tímu dostanú i hráči handlovského 'áčka', ktorí majú v súťaži nižšiu minutáž. Tento tím sme vybudovali s cieľom, aby napĺňal koncepčné plány. Našou ambíciou nebude dosiahnutie medailových umiestnení. Pôjde o akúsi 'farmu', ktorá by mala pozdvihnúť mládežnícky, ale i mužský basketbal v meste Handlová,“ vysvetlil manažér MBK Handlová Pavel Procner.

Handlovskí priaznivci sa už teraz môžu tešiť na poriadnu porciu basketbalu. Prvoligové zápasy sa budú hrávať výlučne v nedele a ich dejiskom bude handlovská športová hala. V súčasnosti sa manažmenty oboch klubov musia zamerať na materiálno-technické zabezpečenie novovzniknutého tímu a na nastavenie marketingovej spolupráce. V riešení sú i dresy či klubové logo, ktoré fanúšikom predstavíme v blízkej dobe. Zmluvu o spolupráci podpísali v stredu šéfovia zainteresovaných klubov, Ján Beránek a Rudolf Vlk. Tí si po podpise zmluvy na znak priateľstva symbolicky vymenili klubové dresy a podaním rúk definitívne spečatili novovzniknutý projekt.

„S myšlienkou vstupu do prvej ligy mužov a akýmsi pomyselným prechodníkom medzi juniormi a mužmi, sme sa zaoberali dlhé roky. Keď ale prišiel Nenad Miloševič s úprimným záujmom venovať sa a pomôcť mladým hráčom v ŠBK, zamysleli sme sa, prečo neskúsiť hlbšiu spoluprácu. Sme len na začiatku cesty a veľké vyhlásenia sú nateraz zbytočné. Každopádne, sme veľmi radi, že na palubovke handlovskej športovej haly budeme vídať mladých, nádejných handlovských basketbalistov, ktorí budú zbierať skúsenosti v jednom tíme s ligistami. Po rokovaniach s hráčmi v ŠBK, sa tešíme veľkému záujmu, ako aj návratu viacerých odchovancov naspäť do Handlovej. Postupne budeme informovať o skladbe tímu, hlavnom trénerovi a všetkých plánoch spojených s handlovským 'béčkom', zhodnotil šéf ŠBK Handlová Ján Beránek.

„Za náš klub môžem povedať, že ma nesmierne teší, že došlo k uzatvoreniu tejto zmluvy, nakoľko v Handlovej niekoľko rokov chýba nižšia súťaž. V minulosti bol „B“ tím súčasťou hlavného tímu a Handlová vždy mala akúsi farmu, ktorá je podľa môjho názoru v dnešnej dobe v profesionálnom klube samozrejmosťou. Pre správne smerovanie klubu, ale aj pre zvýšenie šance na dosiahnutie úspechov, je naplnenie tejto myšlienky z môjho pohľadu veľmi správnou cestou,“ skonštatoval prezident MBK Rudolf Vlk.

Od novej sezóny tak bude Handlová disponovať dvoma mužskými basketbalovými celkami. V manažmente oboch klubov veria, že už čoskoro prinesie novopečený projekt ovocie a že obe strany sa budú tešiť z napĺňania ambícii, ktoré od neho očakávajú. O ďalších krokoch spolupráce, bude handlovská verejnosť permanentne informovaná.

Zdroj a foto: mbkhandlova.sk