• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Je stále len začiatok júla, no súpiska BC Prievidza pre sezónu 2024/25 sa naďalej rozrastá.

Kostru tímu z minulej sezóny (Lukáš Bolek, Patrik Hričo, Marek Jašš, Samuel Kincel, Patrik Lukáč, Radoslav Teličák) najskôr vystužilo zotrvanie C.J. Jacksona. Následne sme začali s predstavovaním nových posíl a oznámili sme, že prievidzský dres budú v ďalšom ročníku obliekať Slováci Dalibor Hlivák a Tomáš Mrviš. Potom sme potvrdili príchod amerického pivota Huntera Deana a sme radi, že teraz vám môžeme predstaviť našu najnovšiu posilu.

Do Prievidze prichádza 26-ročný Američan Keith Jordan. 198 cm vysoký krídelník strávil predošlú sezónu na Islande v drese Breidabliku, kde sa prezentoval fantastickými výkonmi. Jordan patril k najlepším hráčom súťaže s priemermi na úrovni 23 bodov, 9 doskokov, 2.5 asistencie a 1 blok na stretnutie.

"Som veľmi šťastný, že sa nám podarilo priniesť do mužstva druhého najlepšieho strelca islandskej ligy. Keith je veľmi atletický, čo nám určite pomôže v rámci ofenzívy v rýchlej hre, akou sa chceme prezentovať, ale zároveň je to fyzický typ hráča, čo nám zas pomôže v obrannom systéme. Hrá na pozicii 4, no môže alternovať na pozicii 3, a to nám dáva viac taktických možností. Verím, že dobre zapadne do šatne, svojimi atraktívnymi zakončeniami bude dvíhať prievidzských fanúšikov zo sedadiel a jeho výkony nám všetkým budú robiť radosť," hovorí o novej posile hlavný tréner tímu Saša Jankovič.

Športový riaditeľ nášho klubu Matthias Haufer potvrdzuje slová trénera. Keith Jordan by mal baviť divákov efektnými zakončeniami, ale čo je dôležité, tak má byť veľkým prínosom pre tím. Navyše je nositeľom slávneho priezviska, ktoré má vo svete basketbalu veľký ohlas a prichádzajú s ním aj veľké očakávania.

"Ak máte priezvisko Jordan, tak vás to vlastne zaväzuje stať sa výnimočným basketbalistom a Keith tieto kritéria spĺňa. Je to vynikajúci atlét, avšak nie je to len basketbalový letec s výborným výskokom, ide o naozaj všestranného hráča. Dokáže vystreliť, tvoriť pre spoluhráčov, doskakovať či brániť. Primárne hrá na pozíciách 4 a 3, ale je to univerzál. Keďže prichádzal z malej univerzity v NAIA, tak musel o to tvrdšie pracovať, aby sa presadil v Európe a jeho kariéra má zatiaľ stúpajúcu krivku. Začínal v Írsku, potom prešiel postupne do 2. a následne 1. ligy na Islande. Každé leto navyše hráva v Dominikánskej republike a teraz je jeho ambíciou urobiť v Prievidzi ďalší krok vpred," uviedol Matthias Haufer o Jordanovi, ktorý sa teda aj naďalej udržuje v zápasovom rytme v Karibiku a odtiaľ sa už o niekoľko týždňov presunie na Slovensko.

Highlighty novej posily Prievidze:

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: mbl.is