• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Zostava Iskra Svit sa rozšírila o nové meno, do priestoru pod košmi prichádza Jamajčan Jordan Kellier.

„Jordan je univerzálny hráč, veľmi podobný typ ako Jakub Mokráň, ktorý u nás pred dvomi rokmi pôsobil. Silový typ hráča, ktorý môže hrať na viacerých pozíciách. Ďalším plusom je, že hráč z Jamajky pod Tatrami ešte nepôsobil. Keďže spolupracujeme s viacerými základnými a strednými školami, budú sa môcť aj študenti a učitelia tešiť na besedy v angličtine s Jordanom, ktorý nám odprezentuje kultúru krajiny, s ktorou sme sa zatiaľ na našej basketbalovej ceste vo Svite nestretli. Podobné besedy sme robili s brazílčanom, Kayom Congalvesom, ktorý pod Olegom pôsobil v poslednej sezóne. Z komunikácie s Jordanom máme veľmi dobré pocity, veríme, že zapadne do tímovej chémie a bude fanúšikom vo Svite robiť radosť svojimi výkonmi a správaním," uviedol na adresu nového hráča prezident klubu, Ján Drobný.

Za Iskru si tak zahrá prvý hráč z krajiny, ktorá sa prezentuje energickými hráčmi. A do tejto kategórie by malo spadať nové meno na súpiske trénera Olega Meleščenka. Pre Kelliera bude Svit prvým pôsobiskom v jeho profesionálnej kariére, za sebou má päťročnú misiu na amerických univerzitách. V záverečnom roku pôsobil u „baranov“ na West Chester, kde ukázal, na čo sa môžu fanúšikovia tešiť. Priemerne dosahoval 12,8 bodu, 10,7 doskoku, 2,6 asistencie a 1,1 zisku, čo mu vynieslo miesto v najlepšom konferenčnom tíme a ocenenie pre najlepšieho obrancu sezóny. Navyše okrem evidentných podkošových kvalít ide o dobrého strelca za tri body, úspešnosť v tejto štatistike bola cez 37 percent.

„O klube som si spravil prehľad. Odkedy som sa dopočul o Svite, tak som si pozrel veľa zápasov z poslednej sezóny. Moje očakávania a ciele sú jednoduché, vyhrávať zápasy, čo najviac sa od mojich trénerov a spoluhráčov naučiť a byť najlepšou verziou seba pre svojich spoluhráčov a trénerov,“ uviedol Kellier bezprostredne po podpise kontraktu. Jamajčan je piatym hráčom, ktorý sa v sezóne 2024/2025 oblečie do žlto-modrých farieb Svitu. Na zápas bude nastupovať s dresom číslom #4. „Môj priateľ zomrel pred pár rokmi na rakovinu a jeho obľúbené číslo bolo 4. Boh tiež stvoril hviezdy na 4. deň, a keďže tiež verím, že som jednou z nich, tak nosím číslo 4,“ vysvetlil Jordan.

Tréner Oleg Meleščenko a jeho asistent Nikola Maslarevič môžu okrem neho a Core’vona Lotta, rátať ešte so slovenským kvartetom Dávid Harabin, Dominik Kester, Róbert Rožánek a Šimon Turza.

Highlighty novej posily Svitu:

Zdroj: iskrasvit.sk

Foto: wcupagoldenrams.com