• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Handlovský káder sa rozrastá, jeho najnovším prírastkom sa stal 201 cm vysoký center z Bosny a Hercegoviny, Marko Gutalj. Rodák z mesta Pale, ležiaceho v blízkosti Sarajeva, obliekal v uplynulej sezóne dres srbského tímu OKK Novi Pazar.

23-ročný handlovský debutant odohral vo svojom poslednom klube 30 zápasov, v ktorých nastupoval v priemere na 28,6 minúty a zaznamenával 11,5 bodu, 5,2 doskoku a 1,6 asistencie na stretnutie. “Som nesmierne vďačný, že som dostal príležitosť byť súčasťou tímu s tak bohatou históriou. O klube som počul veľmi veľa dobrého. Na trénera Miloševiča sa ku mne dostali tie najlepšie referencie a chvály som počul aj na samotné mesto Handlová. Toto sú hlavné dôvody, ktoré ma presvedčili k podpisu zmluvy. Slovenskú ligu sledujem posledné dva roky, nakoľko v nej pôsobilo niekoľko mojich priateľov. Práve od nich som počul len samé pozitíva. Hovorili veľa o samotnej súťaži, ale i o skvelých fanúšikoch. Neviem sa dočkať, kedy do Handlovej pricestujem a spoznám nových spoluhráčov. Na Slovensko prichádzam s cieľom odovzdať tímu všetko, čo vo mne je. Už teraz môžem prisľúbiť, že budem tvrdo pracovať, aby bol náš tím víťazný,” vyhlásil nový handlovský center Marko Gutalj.

“Marko je ešte mladý, iba 23-ročný hráč, ktorý po prvý raz v kariére mení pôsobisko a opúšťa Srbsko. Je teda nesporné, že bude potrebovať nejaký čas na aklimatizáciu. Na druhej strane treba povedať, že je to chlapec s veľkým charakterom, svedomitým prístupom a obrovskou energiou. Z môjho pohľadu nejde o neznámeho hráča, nakoľko ho už dlhšiu dobu sledujem a som veľmi rád, že sa nám ho podarilo prilákať do Handlovej. Je produktom mojej filozofie, ktorá je priamo úmerne nastavená klubovému rozpočtu. Mojim cieľom je hrať tvrdú, až agresívnu obranu, na hranici faulu. Chcem pripraviť svojich zverencov tak, aby sme boli tímom, s ktorým nik nebude chcieť hrať. A práve Marko je hráč, ktorý sa ideálne do tohto konceptu hodí. Som presvedčený, že rýchlo zapadne aj do šatne a naši fanúšikovia si ho obľúbia,” zhodnotil Nenad Miloševič.

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.sk

Foto: kls.rs