• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Termín začiatku predsezónnej prípravy sa blíži a sme veľmi radi, že v tejto chvíli vám už môžeme predstaviť aj našu poslednú zahraničnú posilu. Do Prievidze fínsky reprezentačný krídelník Remu Raitanen.

Raitanena víta v tíme hlavný tréner BC Saša Jankovič. „Poslednou zahraničnou akvizíciou do novej sezóny je fínsky reprezentant. Ide o hráča, ktorý hrá na pozícii 4, je veľmi atletický a má vysokú úspešnosť streľby spoza oblúka. Posledné dve sezóny hral v silnej španielskej súťaži Leb Gold a zároveň má viac ako 20 odohratých zapasov za Fínsko, ktoré pôsobí v najsilnejšej európskej divízii. Pred pár týždňami sa napríklad s reprezentáciou zúčastnil olympijskej kvalifikácie, kde nastúpil proti mužstvám Poľska, Bahám alebo Španielska. Veľmi ma teší, že si z viacerých možnosti vybral práve Prievidzu a verím, že výborne zapadne do nášho tímu a budeme mať úspešnú sezónu,“ hovorí tréner Jankovič.

Raitanen strávil niekoľko rokov na univerzite v USA, odtiaľ sa vrátil naspäť domov do Fínska a tam naplno odštartoval svoju profesionálnu kariéru v sezóne 2020/21. Hneď v nasledujúcom ročníku sa stal najlepším domácim hráčom v súťaži s priemermi na úrovni 17 bodov a 7 doskokov na zápas. Tieto výkony mu vyniesli angažmán v Španielsku, kde odohral posledné dva roky v 2. najvyššej lige LEB Gold. V predošlom ročníku priemeroval v drese Caceresu 7.8 bodu a 3.8 doskoku pri 20 minútach na palubovke.

Medzitým je už stabilným členom fínskej reprezentácie, o čom hovorí tiež športový riaditeľ BC Prievidza Matthias Haufer. „Sme hrdí na to, že môžeme v Prievidzi privítať člena fínskeho národného tímu v osobe Remu Raitanena. Fínsky basketbal je v posledných rokoch na vzostupe, takže kvalitu novej posily potvrdzuje už len skutočnosť, že je dôležitou súčasťou reprezentačného výberu. Na klubovej úrovni strávil predošlé dve sezóny v 2. najvyššej španielskej lige, čo je kvalitná súťaž, ako nám to minulý rok potvrdil Romeo Crouch, ktorý prišiel práve odtiaľ. Remu má dobré fyzické parametre a k tomu výbornú streľbu z diaľky, je to moderný, všestranný 'power forward'. Sme presvedčení, že v Prievidzi ešte viac rozvinie svoju hru,“ dodal Haufer.

Remu Raitanen sa stane vôbec prvým hráčom fínskej národnosti, ktorý si oblečie dres BC Prievidza a zároveň kompletizuje našu súpisku pre sezónu 2024/25.

Highlighty novej posily Prievidze:

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: fiba.basketball