• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Iskra Svit stavila na osvedčené mená z pohľadu obsadenia realizačného tímu. Po roku sa opäť stáva hlavným trénerom Oleg Meleščenko, v pozícii asistenta pokračuje Nikola Maslarevič.

Vedenie „medveďov“ sa vrátilo k osvedčenému menu, ako vysvetľuje prezident klubu Ján Drobný: „Rozhodli sme sa opäť staviť na spoluprácu so skúseným Olegom Meleščenkom. Keďže budeme mať mladý tím, na lavičke potrebujeme skúsenosti, ktoré nám Oleg ponúka. Slovenských hráčov v našom tíme pozná Oleg z klubovej, alebo reprezentačnej úrovni, takže vie s kým bude pracovať. Trénerský tandem bude kvalitný, podarilo sa nám udržať v našich radoch mládežníckeho trénera, Nikolu Maslareviča.“

Skúsený ruský tréner pôsobil v podtatranskom klube v sezóne 2022/2023, so Svitom sa mu podarilo vybojovať Slovenský pohár a len tesne mu ušla ligová medaila. Do Iskry sa tak vracia človek, ktorý s Chimki Moskovský región vyhral nadnárodnú VTB ligu a bol vo finále Eurocupu. Z Niké SBL má vo svojej zbierke majstrovský titul (2014) a Slovenský pohár (2015), v oboch prípadoch ako kouč Interu Bratislava. V nedávnej minulosti bol tiež reprezentačným trénerom Slovenska.

V pozícii asistenta trénera pokračuje Nikola Maslarevič, ktorý zastával túto funkciu už v predchádzajúcom ročníku. Od novej sezóny ho čaká viac možností, ako približuje prezident Iskry: „Aj napriek mnohým ponukám zo slovenskej scény a zahraničia, zostáva v našich farbách, za čo sme vďační. Nikola bude mať na starosti prácu s mladými hráčmi, ako hlavný tréner povedie naše tímy do 17 a 19 rokov. S tímom do 17 rokov sa taktiež predstaví na európskej scéne, v kvalitnej súťaži CEYBL. Bude tiež spolu so mnou figurovať pri tíme mladých mužov v kategórii 'U23', ktorý opäť prihlasujeme do 1. ligy mužov, aby sme uľahčili mladým hráčom prechod do mužského basketbalu. S Olegom Meleščenkom sme mali po dlhých rokoch úspešnú sezónu, keď sa nám podarilo zvíťaziť vo finále Slovenského pohára, vybojovať 2. miesto po základnej časti a postúpiť do semifinále. Veríme, že na túto sezónu nadviažeme a opäť budeme predvádzať divácky atraktívny basketbal pred vypredanou arénou.“

playoff svit snv 3 22

Chceme sa poďakovať Lukášovi Vargovi za prácu, ktorú odviedol v našom klube a držíme mu palce v Nemecku. Pod zmluvou majú zatiaľ vo Svite z hráčov kvarteto Dávid Harabin, Dominik Kester, Róbert Rožánek, Šimon Turza. 

Zdroj: iskrasvit.sk

Foto: Daniel Faix, Katarína Puškášová