• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Štvrtý zápas v sérii, štvrtá výhra domáceho tímu, ale v tomto prípade hlavne dominancia jedného družstva na palubovke. Inter urobil v druhej štvrtine s Prievidzou rýchly proces a potom už len vlastne pridával na výslednom skóre. O osude sezóny rozhodne až posledný možný duel, ktorý sa dohrá už o niekoľko hodín.

„Žlto-čierni“ potrebovali uspieť, inak by pre nich play off skončilo pred domácim publikom a už vo štvrťfinále. Podľa toho nastúpili na palubovku, so sebavedomím a hlavne vysokou ofenzívnou produkciou. Obrana Prievidze si nevedela rady najmä s ostrieľanou dvojičkou Gojko Sudžum a Ozren Pavlovič, ktorá spolu s ďalšími priniesla 12-bodové vedenie po prvej štvrtine (26:14).

„Bolo to o tom, že buď vyhráš, alebo končíš. Potrebovali sme zareagovať po víkende, od úvodu sme hrali dobre. Držali sme sa zápasového plánu, neuspokojili sme sa ani v momente, keď sme viedli a ukázalo sa to na výsledku. Nik nás nemôže odpisovať, rozhodujúci zápas bude určite zaujímavý a verím, že nás prídu do Prievidze podporiť aj naši fanúšikovia,“ povedal po výhre Pavlovič.

Začiatok druhej štvrtiny patrili naopak Prievidzi, v približne trojminútovom úseku predviedla 11-bodovú šnúru a razom stiahla manko na jediný bod (25:26). Lenže vtedy zareagoval Inter kľúčovým úsekom z pohľadu celého stretnutia. 16 bodmi za sebou dostali momentum späť na svoju stranu a do polčasu narástlo domáce vedenie na 20 bodov.

inter pd 2

„Myslím si, že sme konečne začali trochu dobre brániť, hrali sme zónovú obranu. Interu trochu prestalo padať a trochu sa zasekol, ale potom sa aj oni tomu prispôsobili. Padli im aj ťažké strely a opäť sa dostali na koňa. Ťažko niečo hodnotiť, keď sa prehrá o 35 bodov. Je to všetko o prístupe. Teraz to už nebude o taktike, ale o tom, kto chce viac. My musíme ukázať doma, pred našimi výbornými fanúšikmi, ktorí verím, že naplnia halu, že na to máme,“ hovoril po zápase tréner hostí Saša Jankovič.

Mnohí prievidzskí priaznivci očakávali po prestávke zmenu k lepšiemu, ale k tej vôbec neprišlo. Domáci basketbalisti si postrážili nástup do druhého polčasu a aj naďalej predvádzali koncentrovaný výkon, vďaka ktorému neprichádzalo k žiadnemu náznaku drámy. Práve naopak, rozdiel v skóre aj naďalej utešene rástol.

inter pd 3

„Basketbal je o bodových úsekoch. Keď súper začne so šnúrou, tak musíte pritlačiť a oni vás musia zastaviť. My sme v tomto prípade udávali tempo, boli sme sebavedomí v domácej hale a som hrdý na náš tím. Vždy, keď sme v tejto sérii prehrávali, tak sme neprestávali bojovať a preto bude zaujímavé, komu sa podarí napokon postúpiť do semifinále. Možno to vyzerá jednoducho pri pohľade na konečný výsledok, ale nie je ľahké zdolať takýmto rozdielom Prievidzu. Vieme, že doma hrajú úplne inak, s energiou, je za nimi publikum, preto musíme byť pripravení a pokúsia sa uspieť u nich,“ vyhlásil Pavlovič.

Na konci svietilo na svetelnej tabuli skóre 97:62, čo je najvyšší rozdiel v doterajšom priebehu tejto série. Domáce prostredie naďalej teda zostáva výhodou, preto sa dočkáme rozhodnutia v poslednom možnom stretnutí. Už teraz je jasné, že ten, kto postúpi, tak narazí na Spišských Rytierov a semifinále pre neho štartuje hneď v sobotu.

inter pd 4

„Treba analyzovať najskôr príčiny prehry. Necítime žiaden tlak, do zápasu musíme ísť uvoľnene, hrať tímovo, ale na hranici fanatizmu v obrane. Bez nej sa v play off zápas nedá vyhrať. Verím, že bude plná hala. Touto cestou sa ospravedlniť všetkým fanúšikom, ktorí prišli na zápas v Bratislave, pretože to nebolo hodné play off a ich cesty. Dúfam vo štvrtok v ich energiu a povzbudzovanie, že to dáme,“ vyjadril sa otvorene Jankovič.

Štvrtok o 19.00 h sa tak môže celé basketbalové Slovensko pozerať na to, pre konci sa tohtoročné play off skončí už vo štvrťfinále a kto si zahrá o medaily. „Je to ako v tenise, treba aj trochu šťastia. Dostali sme ďalšiu šancu ísť do Prievidze, ideme tam zabojovať 40 minút a uvidíme, aký výsledok to prinesie,“ dodal na záver Pavlovič.

Foto: Vladimír Dorňák