• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Netradične kratší, s mnohými novými tvárami. Taký bol letný blok prípravy reprezentácie Slovenska, ktorý vyvrcholil dvojzápasom s Portugalskom. Tréner Aramis Naglič bol jeho konci spokojný s prístupom a nasadením hráčov.

Jedna výhra, jedna prehra a v oboch prípadoch zhodne o dva body. Taký je konečný rezultát prípravných duelov s Portugalskom. V piatkovom súboji sa role otočili, Slováci boli tentoraz v pozícii, keď museli doťahovať manko a bojovať o víťazstvo. „Trochu nám chýbala štruktúra v útoku. Nemali sme klasického rozohrávača, hrali sme bez neho celý zápas, tak sa museli vymýšľať jednoduché veci a prispôsobiť sa situácii. To nie je ľahké. Chalani dali do toho veľa, ukázali sme charakter, ale koncovka nám nevyšla. Odrobili sme to, čo sme chceli a videli sme nových hráčov, čo je dôležité,“ vrátil sa k tomuto zápasu kouč Slovenska Aramis Naglič.

Oproti štvrtku nebola k dispozícii dvojica Dalibor Hlivák a Jakub Mokráň, do žiadneho zápasu nezasiahlo duo Šimon Krajčovič a David Abrhám, čo otvorilo šancu ostatným hráčom. „Ukázalo sa, že niektorí hráči urobili krok dopredu. Volárik hrá na jednej solídnej úrovni. Malovcovi sme museli dať rolu na lopte, aby sa tomu skrz tiež klub prispôsobil. Škoda, že sme mali zranenia – Krajčovič, v druhom zápase Mokráň. Som absolútne spokojný s letnou prípravou, nepotrebovali sme viac času, pretože nemá byť zmysel viac času spolu, keď sa nehrajú zápasy. Toto bolo ideálne a je to cesta aj do budúcna,“ vyhlásil reprezentačný tréner.

DSC 5810

Letný blok prípravy sa niesol v znamení debutov, respektíve priestoru pre hráčov, ktorí bežne toľko šanci nedostávajú alebo nie sú k dispozícii. Ako hodnotí ich výkony samotný šéf slovenskej lavičky? „Ukázalo sa, že máme nejakú rezervu hráčov, čo je veľmi dôležité do budúcna pri výbere do reprezentácie. Toto si rozanalyzujeme a určite niektorí z nich sa môžu zapojiť do ďalších zápasov. Škoda Hronského, pretože sa v oboch zápasoch ukázal v dobrom svetle, ale od NCAA nedostane povolenie hrať v kvalifikačných dueloch,“ odpovedal Naglič.

Do novembra už totiž nebude žiaden priestor na testovanie, jeho tím čaká najdôležitejší a v historických ohľadoch prestížny dvojzápas v kvalifikácii majstrovstiev Európy 2025. Najskôr privítajú 22. novembra na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu Španielsko a potom sa 25. novembra predstavia na ich palubovke. Aktuálna informácia hovorí približne o 2000 predaných lístkov. „Je to vzrušujúce a super. Pre nás to bude historický zápas, na ktorý sa všetci tešíme. Čakáme na Španielov,“ dodal na záver kormidelník Slovenska.

Foto: Lukáš Droppan