• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Posledným tímom, ktorý ešte nemal oznámené žiadne meno na súpiske, bol nováčik súťaže Nitra Blue Wings. To už však je minulosťou a hneď na úvod sa im podarilo vytiahnuť posilu silného kalibru, reprezentanta Slovenska Michaela Fuseka.

29-ročný pivot sa rozhodol po dvoch rokoch odísť od Spišských Rytierov a vyskúšať si ďalší klub v rámci najvyššej súťaže. "Do Nitry som sa rozhodol ísť z viacero dôvodov, či už z osobného alebo hráčskeho hľadiska. Športový riaditeľ Martin Blaho mi predstavil nový klub Nitra Blue Wings ako klub, ktorý má veľké ambície do budúcna, chce vychovávať mladé talenty a prezentovať sa len na tej najprofesionálnejšej úrovni. Rozhodoval som sa medzi viacerými ponukami a nebolo to vôbec jednoduché, ale po komunikácii s trénerom a vedením klubu som pochopil, že ľudia, ktorí za klubom stoja vedia, že klub NBW nie je len projekt na jeden rok, ale s cieľmi v budúcnosti hrať európske poháre, ktorými sa aj ja chcem stať súčasťou," vyjadril sa Fusek k zmene dresu. 

Celkovo to bude pre Fuseka štvrté pôsobisko v SBL, v minulosti hrával ešte za Inter Bratislava a Prievidzu. Vo svojej zbierke má všetky medaily – zlato (2019), striebro (2024) a bronz (2023) a množstvo individuálnych úspechov. V sezóne 2022/2023 bol najlepším slovenským hráčom základnej časti, v roku 2019 zase najlepším striedajúcim hráčom a v troch prípadoch sa dostal do najlepšieho slovenského tímu základnej časti. "Sme nesmierne radi a vďační, že si Michael vybral práve nás, pretože mal na stole aj lukratívnejšie ponuky. O to viac si vážime jeho dôveru v náš projekt. Je to suverénne najužitočnejší slovenský hráč SBL s bohatými skúsenosťami na medzinárodnej scéne basketbalu. Spravíme všetko preto, aby sa u nás cítil na ihrisku aj mimo neho, čo možno najlepšie a mal okolo seba absolútne všetko, čo potrebuje k tomu, aby dosahoval svoje maximá. Veríme, že z neho dostaneme všetko to, čo si myslíme, že v ňom je. Vekom sa blíži k 30-ke, našim cieľom s ním ako hráčom aj napriek tomu je, aby výkony z ligy preniesol na reprezentačnú úroveň, pretože zlepšovať sa dá v každom veku," dodal generálny manažér klubu Martin Blaho. 

Aj v predchádzajúcom ročníku potvrdil, ako dôležitý je pre tím a prečo je dlhoročným reprezentantom Slovenska. Fusek priemeroval na Spiši cez 9 bodov, 10 doskokov a 2 bloky na zápas. Blue Wings povedie do nováčikovskej kampane z pozície hlavného trénera Krunoslav Krajnovič.

Foto: Katarína Puškášová