• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Spišskí Rytieri opäť raz zalovili v nekonečných amerických vodách. Na Spiš prichádza 24-ročný rodák z mestečka Parma Heights v štáte Ohio, Dwayne Cohill.

Tento 187 cm vysoký rozohrávač začal svoju univerzitnú kariéru v Daytona Flyers a ukončil ju pôsobením v Yougstown State Penguins, Jeho prvým európskym pôsobiskom sa stal Apeninský poloostrov, v minulej sezóne si zahral kvalitnú taliansku Seriu 2. V tíme Moncada Energy Agrigento zaznamenal v priemere 12,6 bodu, doskočil 1,6 lôpt a rozdal 1,2 asistencií.

„Verím, že podpis zmluvy s Rytiermi je skvelou príležitosťou ukázať môj talent a získať šancu zabojovať o majstrovský titul vo veľmi kvalitnom klube. Zárukou toho je určite aj tréner Teo Hojč, ktorý určite zlepší level mojich výkonov a posunie ma v kariére vpred. Viem, že Rytieri sú tímom na skvelej úrovni, s vysokými ambíciami, čo veľmi vyhovuje mojej mentalite. Myslím si, že som hráč, ktorý dokáže tvoriť hru pre svojich spoluhráčov aj pre seba. Rád vyhrávam, som nesebecký a urobím čokoľvek, aby sme v závere sezóny mali na konte čo najviac vyhratých zápasov. Už vopred ďakujem fanúšikom, že ma príjmu do svojej basketbalovej rodiny a dúfam, že im prinesieme tento rok veľa radosti a zážitkov z nášho basketbalu. Za seba môžem povedať, že dám do toho maximum, pretože ich podporu si nesmierne vážime,“ vyznal sa po podpise zmluvy nový Spišský Rytier.

Spišiaci odpálili prípravu 5.8.2024 a z príchodu Cohilla má radosť i očakávania aj GM Spišiakov Michal Búza: „Chceli sme posilniť perimeter, kde už máme Fryeho. Verím, že spolu vytvoria nebezpečnú dvojicu, čas a tréningový proces ukáže ako to vyskladáme. Cohill prichádza z kvalitnej talianskej Serie 2. Podľa našich informácií ide o kvalitného skórera i nahrávača, ktorý hrá predovšetkým pre tím. Verím, že sa indície naplnia a Cohill sa stane skutočnou posilou. Hľadáme ešte hráča na pozíciu číslo 5, začiatok líg sa blíži, chceme byť na výzvy dobre pripravení.“

Highlighty novej posily Rytierov:

Zdroj: spisskirytieri.sk

Foto: agrigentooggi.it