• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Inter už mal „pod zmluvou“ štyroch amerických basketbalistov, no klubový manažment netajil, že hľadá aj piatu zahraničnú posilu, ktorá by vystužila zostavu žlto-čiernych na perimetri. Voľba nakoniec padla na ďalšieho zámorského hráča. Klub z Pasienkov sa totiž dohodol na spolupráci s 31-ročným rozohrávačom Brandonom Norfleetom.

Rodák z Virginia Beach absolvoval Indiana University of Pennsylvania ešte v roku 2016. Hneď vo svojej prvej profesionálnej sezóne zbieral skúsenosti v talianskej druhej najvyššej súťaži. Nasledovala zastávka vo Fínsku a potom päť úspešných sezón v Dánsku, kde bol štyri roky oporou Svendborgu a posledný ročník 2022/23 odohral za Randers, kde dosahoval priemerne 17,7 bodu, 5 doskokov a 7,3 asistencie. V uplynulej sezóne pôsobil Brandon v Rumunsku, kde obliekal dres bukureštského Dinama. Pri výške 196 cm je Norfleet schopným zakončovateľom i tvorcom hry, počas kariéry výrazne zapracoval na trojkovej streľbe a platný je tiež v defenzíve. To sa odráža aj v slovách trénera Aramisa Nagliča: „Brandon Norfleet je skúsený hráč. Urobil si veľmi dobré meno v dánskej lige, kde patril roky medzi najlepších hráčov a bol aj najlepší v asistenciách. Tento rok absolvoval solídnu sezónu v Diname Bukurešť. Je to basketbalista alternujúci na pozíciách jeden a dva a keď treba aj tri, pretože má dobrú výšku a parametre. Jeho skúsenosti určite pomôžu nášmu mladému tímu.“

Postupne sa tak črtá zostava, s ktorou Inter vyrukuje do nadchádzajúceho ročníka 2024/25. Prvým oznámeným menom sa v júni stal Samuel Volárik, ktorý na Pasienky prestúpil z Komárna. Nasledoval prvý z amerických basketbalistov Kris Monroe a po ňom predĺženie spolupráce s ďalším reprezentantom Milanom Szabóom. Na konci júna potom Bratislavčania oznámili, že hlavný tréner Aramis Naglič s asistentom Danilom Rakočevičom budú mať k dispozícii aj americké trio Milan Acquaah, R. J. Gunn a Bryant Thomas. Ku ním sa teraz pridáva aj Brandon Norfleet. Žlto-čierni tiež potvrdili, že pokračovať budú aj talentovaní odchovanci Viliam Ďurečko, Róbert Hudec, Martin Minarovjech, Richard Ondruš, ku ktorým minimálne jedno meno ešte pribudne.

Highlighty novej posily Interu:

Zdroj: bkinter.sk

Foto: baschet.ro