• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Handlovčania si môžu vydýchnuť. Necelý týždeň pred začiatkom predsezónnej prípravy skompletizovali päticu legionárov. Jedenástym hráčom, ktorý pribudol na súpisku Baníka, je 203 cm vysoký, srbský krídelník Luka Vasič.

Pre 26 ročného rodáka zo srbského mesta Pirot, bude Slovenská basketbalová liga iba druhým európskym pôsobiskom v rámci svojej kariéry. Od roku 2017 do roku 2023 pôsobil v Spojených štátoch amerických, kde popri štúdiu hrával univerzitnú súťaž NCAA. Päť sezón obliekal dres celku Charlotte 49ers a v sezóne 2022/23 si zahral za Texas A&M Commerce. Jeho prvé kroky spoza veľkej mláky smerovali späť do rodného Srbska, kde sa upísal tímu OKK Novi Pazar. Tu hrával po boku ďalšieho handlovského debutanta Marka Gutalja a "ex-pivota" Baníka, Mihaila Todoroviča. Spolu s Markom Gutaljom pravidelne nastupuval v základnej päťke tímu a do Handlovej prichádza so solidnými štatistikami. Za Novi Pazar odohral v uplynulej sezóne dovedna 23 zápasov, do ktorých nastupoval v priemere na 28,3 minúty. V drese svojho posledného zamestnávateľa zaznamenával priemerne 10,8 bodu, 5,5 doskoku a 1,9 asistencie na stretnutie.

“O Handlovej som počul už dávnejšie, ešte keď som študoval a hrával v Spojených štátoch. Na Slovensku hralo zopár mojich priateľov a cez internet som si pozrel aj niekoľko zápasov Handlovej. Myslím si, že z basketbalového hľadiska bude pre mňa Slovensko naozaj dobrá príležitosť. Som presvedčený, že dokážem Handlovej pomôcť dosahovať dobré výsledky. K dohode medzi mnou a Baníkom došlo veľmi rýchlo. Po komunikácii s mojim 'staronovým' spoluhráčom Markom Gutaljom, následne s agentom a trénerom Miloševičom, som mal jasno v tom, kde strávim nastávajúcu sezónu. Veľmi sa teším, že budem hrávať za handlovský klub a to najmä preto, že som o ňom počul len samé pozitíva. Rovnako tak som dostával mnoho informácii o skvelých domácich fanúšikoch," prezradil svoje pocity posledný legionár handlovskej súpisky.

“Luka je hráč, ktorý alternuje na pozíciách dva-tri. Ide o atletický typ hráča, no je ešte mladý a po pôsobení v zámorskom univerzitnom basketbale, odohral v rámci Európy len jedinú sezónu. Myslím si ale, že sa vo svojom poslednom pôsobisku dostatočne vyprofiloval. Je to pracovitý hráč s vynikajúcou energiou. Poznám ho už dlhšiu dobu a po basketbalovej stránke viem o ňom všetko. Verím, že bude napredovať a naplní všetko čo od neho očakávame. Za tento podpis som veľmi vďačný. Naša súpiska je v tejto chvíli kompletná. Tešíme na začiatok predsezónnej prípravy a budovanie nového tímu," doplnil Nenad Miloševič.

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.sk

Foto: lionathletics.com