• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V rámci noviniek v medzisezónnom období nastal čas aj na správy z realizačného tímu. Minulý týždeň sme informovali o tom, že Maroš Helmecy sa stáva šéftrénerom mládeže v MBA Prievidza. Hoci bude stále pomáhať aj nášmu A-tímu, tak už ďalej nebude pokračovať na pozícii asistenta trénera. Teraz vám môžeme predstaviť meno jeho nástupcu.

Na pozíciu asistenta trénera sme angažovali Michala Suriaka. 25-ročný tréner doteraz pôsobil v Banskej Bystrici, kde bol súčasťou tamojšej Slávie. „V priebehu minulej sezóny som už uvažoval nad zmenou a cítil som, že sa potrebujem posunúť ďalej. V tom čase prišla ponuka z Prievidze a dlho som nad ňou uvažoval. Vedel som, že Prievidza je basketbalové mesto a basketbal sa tu hrá na vysokej úrovni. Počas sezóny som pozeral zápasy a následne som sa stretol s vedením klubu, ktoré mi prezentovalo vízie klubu do budúcna. Verím, že Prievidza bude tá správna voľba pre moju budúcnosť,“ hovorí Michal Suriak.

Suriak je čerstvým absolventom Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, kde vyštudoval trénerstvo. Zástupca modernej trénerskej školy a odchovanec banskobystrického basketbalu pritom už v mladom veku prešiel z paluboviek na trénerské pozície. Okrem práce s mládežou získal v Banskej Bystrici veľmi cenné skúsenosti tiež pri ženskom A-tíme, kde pôsobil ako asistent bojnickej rodáčky a slovenskej basketbalovej legendy Zuzany Žirkovej. „V Banskej Bystrici som pôsobil najskôr ako hráč, postupne som však prešiel na trénerskú pozíciu. Začínal som pri mládeži v mužskej zložke, odtiaľ som sa potom presunul do ženskej zložky, kde som sa veľmi posunul vpred. Polroka som pôsobil ako asistent aj pri 'áčkovom' tíme. Nadobudol som veľa skúseností a chcel by som to preniesť tiež do Prievidze. V rámci práce so slovenskými mladými hráčmi by som rád pomohol rozšíriť základňu kvalitných Slovákov.“

Michal Suriak tak bude od nasledujúcej sezóny pôsobiť na lavičke BC vedľa hlavného trénera Sašu Jankoviča a verí, že táto spolupráca bude úspešná. „So Sašom Jankovičom by som chcel vytvoriť kvalitnú trénerskú dvojicu, ktorá splní ciele, aké sa v Prievidzi očakávajú. Radi by sme posúvali Prievidzu v tabuľke vyššie, kam aj patrí. Je to basketbalové mesto, to je veľmi dobre známe. Atmosféra na zápasoch je skvelá a zažívať ju každý domáci zápas bude neopísateľné. Veľmi sa teším na pôsobenie v Prievidzi, fanúšikov a aj atmosféru, ktorá ma čaká,“ uviedol nový člen realizačného tímu, v ktorom onedlho privítame aj ďalšie nové tváre.

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: Ivan Golembiovský