• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Doterajší priebeh play off nepriniesol takú jednostrannú záležitosť, ako bolo možné vidieť v súboji Spišských Rytierov a Prievidze. Zatiaľ čo domáci načasovali v správny čas svoju formu, tak hostia ukazujú dve odlišné herné tváre.

„Novovešťania“ nabrali obrovské sebavedomie a od úspešnej série so Svitom z nej ťažia. Kým na hornej Nitre „prežili“ posledný útok a získali opätovne výhodu na svoju stranu, tak doma predviedli najlepší výkon v doterajšom priebehu play off. Už od prvej minúty si išli sebavedomo za víťazstvom, vďačiť za to mohli streľbe za tri body, bezproblémovom plnení taktických pokynov a hlavne, úspešnom odstrihnutí lídrov Prievidze.

„Myslím si, že sme sa dobre pripravili na zápas a hlavne sme si postrážili ich nosných hráčov. Najmä v prvom polčase sme hrali výborne v obrane a myslím si, že tam sa aj rozhodol zápas. Druhá štvrtina bola z našej strany výborná, dominovali sme na oboch stranách palubovky,“ vyjadril sa k stretnutiu krídelník Spišiakov Adam Antoni.

Hostia síce prehrávali po prvej štvrtine len o 9 bodov, ale v ďalšom priebehu výrazne zaostali za vlastnými očakávaniami. Do prestávky nabralo ich manko takmer 30-bodovú hranicu a žiadna zmena neprišla ani v ďalšom priebehu. K tomu treba pripočítať skôr individuálne riešenia v útoku, a to všetko bola voda na mlyn pre súpera.

playoff snv pd 2 11

„V play off sa nedá zdolať samého seba, nehrali sme dostatočne múdro alebo tvrdo na to, aby sme v tomto zápase uspeli. Vysoký počet stratených lôpt nám skomplikovalo situáciu. Druhý polčas bol o čosi lepší, ale rozdiel z prvého polčasu bol proste priveľký,“ myslí si rozohrávač Prievidze C.J. Jackson.

Spišiaci síce skončili po základnej časti na 6. mieste, ale v play off plnia do bodky povesť povestného „čierneho koňa“. Najskôr vyprevadili na predčasné dovolenky rivala zo Svitu, ktorý bol tretí a teraz ich delí jedna výhra od toho, aby zdolali aj druhý najlepší celok po základnej časti. To všetko po suverénnom víťazstve – 96:65.

playoff snv pd 2 5

„Určite sme čakali, že sa Prievidza nevzdá a bude nepríjemná v druhom polčase, avšak dobre sme si to postrážili. To, že vedieme 2:0, ešte nič neznamená. Hrá sa na 3 vyhrané zápasy. V sobotu sa začína nový zápas, musíme si oddýchnuť a pripraviť sa na neho. Aj my, aj Prievidza vieme, o čo hráme,“ povedal Antoni.

Kým Rytieri majú vo všetkých smeroch potrebnú pohodu, tak Prievidza môže biť na poplach. Hlavne na palubovkách súpera predvádza diametrálne odlišné výkony, všetky tri doterajšie vonkajšie zápasy skončili prehrou a vždy minimálne 26-bodovým rozdielom, čo je nesmierne vysoké číslo v play off. V sobotu sa bude spoliehať na to, že sa oprie o podporu publika a spoločne úspešne odvrátia prvý mečbal.

playoff snv pd 2 9

„Toto je krása play off basketbalu, keď prichádzajú dobré a horšie momenty. Dobré družstva nájdu spôsoby, ako sa adaptovať na situáciu. Musíme sa vrátiť k tabuli a do soboty sa zlepšiť. Som toho názoru, že to musí byť o nás a hrať ako vieme, to je to, čo nás doviedlo sem. Viac nebude potrebné,“ vyhlásil Jackson.

Foto: Katarína Puškášová