• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Divácky atraktívne play off pokračuje, v prvý májový deň sa dočkáme druhých semifinálových zápasov. Komárno sa pokúsi zastaviť rozbehnuté Levice a pripraviť im prvú prehru vo "vyraďovačke". Prievidza zabojuje u Spišských Rytierov o prinavrátanie výhody domáceho prostredia a vyrovnanie stavu v sérii. 

Niké SBL 2023/2024 - 2. zápasy semifinále play off (streda 1. mája, 18.00 h):

BC Komárno - Patrioti Levice

/stav série - 0:1/

Pred zápasom: Prvý duel reprízy minuloročného finále a tradičného derby nezastihol "diablov" v ideálnom rozpoložení. Proti majstrovi ťahali za kratší koniec a nebyť záverečnej štvrtiny, mohla byť prehra oveľa výraznejšia (67:79). U seba doma je to ale iné Komárno, hlavne sebavedomejšie, silnejšie a s výraznou podporou z publika. Práve z týchto faktorov chcú tažiť, aby nemuseli v sobotu prípadne odvracať predčasný koniec sezóny. "Je čas play-off, musíme dať odpoveď, ísť do toho a poraziť Levice," vyhlásil Alonzo Walker. 

Levice majú zatiaľ v play off výsledkovú a hernú pohodu, čo dokumentuje fakt, že ešte nenašli premožiteľa, či už hrali doma alebo vonku. Podobne to bolo aj na úvod semifinálovej série, keď len potvrdili víťaznú sériu. Kvalita družstva a možnosti na lavičke sú podstatným faktorom, z ktorého Patrioti výrazne ťažia oproti ostatným. Do Komárna sa navyše chystá početná skupina fanúšikov, takže možno očakávať skvelú bitku o prípadný semifinálový mečbal. "V stredu hráme druhý zápas série proti Komárnu a očakávam ťažký duel. Sú veľmi fyzický tím, hrajú silne a vedia, čo robia. Sme však v dobrom rytme, na palubovke si veríme a chceme pokračovať vo víťaznej sérii," uviedol Mašan Vrbica. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Tomašovič, Marek Kúkelčík, Jakub Izák
Kde sledovať:

LMF 00736 

Spišskí Rytieri - BC Prievidza 

/stav série - 1:0/

Pred zápasom: V druhej sérii po sebe získali hneď na úvod Spišskí Rytieri výhodu na svoju stranu, keď dokázali uchmatnúť triumf z palubovky svojho súpera. Oproti štvrťfinále so Svitom, to však bolo v Prievidzi oveľa náročnejšie, veď všetko mohol zvrátiť posledný útok. Ten zverenci trénera Tea Hojča úspešne prežili a výsledkom bola cenná výhra (83:81), na ktorú plánujú teraz nadviazať. "Použijem tenisovú terminológiu - získali sme brejk a bolo by hriechom nevyužiť ho a nezískať semifinálový mečbal. Musíme nadviazať na dobré vecí z prvého zápasu a odstrániť tie zlé. Domáci nás v prvom zápase preskákali a mali veľa druhých šancí, toto musíme eliminovať. Verím, že nám v tom pomôže plná hala, hokejový ošiaľ by sa mohol zmeniť na ten basketbalový, očakávam plnú halu a veľkú podporu fanúšikov. Budeme ju veľmi potrebovať," vyhlásil asistent trénera Erich Korfanta.

Prievidza doplatila na náročnú štvrťfinálovú sériu s Interom, ktorá sa natiahla na maximálny možný počet zápasov, ale stále mohla proti Spišiakom uspieť. V závere predviedla silnú stíhaciu jazdu, chýbala tomu už len povestná čerešnička na torte. Po tesnej prehre panovalo sklamanie, to však rýchlo vynahradilo odhodlanie získať stratenú výhodu naspäť a vrátiť sériu na hornú Nitru za vyrovnaného stavu. "Verím, že sme stihli trošku zregenerovať po posledných zápasoch a poctivo sa pripravujeme na ďalší ťažký zápas, ktorý je pred nami. Som presvedčený, že ak zo seba vydáme maximum, tak máme šancu vyhrať a vrátiť Spišskej požičané," vyjadril sa tréner Saša Jankovič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Anton Šarišský, Eduard Uhrin
Kde sledovať:

Foto: Katarína Puškášová, Lukáš Mandrák