• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po tom, čo Rytieri vyskladali slovenskú os tímu, sa pustili do budovania cudzineckej légie. Na Spiši veria, že to bude pre súperov povestná „légia skazy“ a že stovky hodín pri sledovaní videí a komunikácie s agentmi, trénermi, či hráčmi prinesú želaný efekt.

Prvým zahraničným Rytierom v ročníku 2024/25, ktorého Novovešťania dostali pod zmluvu, je 188 cm vysoký rozohrávač Dylan Frye. 27-ročný odchovanec univerzity Bowling Green v Ohio nastupoval za tamojší klub v prestížnej NCAA 1. Prvým európskym pôsobiskom sa následne v sezóne 2020/21 stal chorvátsky Osijek, odkiaľ sa v ročníku 21/22 presunul do Litvy, kde hájil farby Alytus Wolves. Sezónu 2022/23 strávil v najvyššej rumunskej súťaži. V drese Targu Jiu odohral v priemere takmer 29 minút, nastrieľal 12,7 bodu, doskočil 3,2 lôpt a rozdal 3,4 asistencií. To neušlo pozornosti druholigovému španielskemu Realu Betis, v ktorom začal uplynulú sezónu, no pre narodenie syna tím musel predčasne opustiť. Na Spiš tak prichádza basketbalista v ideálnom veku, ošľahaný skúsenosťami z kvalitných európskych líg. „Počul som o organizácii Spišských Rytierov len dobré referencie a preto som spojil ďalšiu svoju kariéru s týmto klubom. Zavážil aj fakt, že budeme hrať v sezóne aj kvalitnú ENBL, čo mne i tímu môže priniesť veľké skúsenosti. Očakávam, že dáme do toho všetko, aby sme na domácom i európskom bojisku vyhrali čo najviac zápasov. Jediné čo ma zaujíma, je vyhrávať zápasy ako tím. Určite pôjdem po domácom titule a verím, že ako hráč pomôžem najlepšie ako viem,“ ohlásil typicky americky sebavedomo svoj príchod k Hornádu rodák z mesta Pembroke Pines v americkom štáte Florida.

Klasický „point guard“ má Rytierom čo ponúknuť. „Myslím, že mojou najsilnejšou zbraňou je streľba. Verím, že moje basketbalové IQ je na takej úrovni, aby som mohol viesť tím. Do basketbalu dávam vždy všetko, som veľmi zanietený pre hru, ako aj pre úspech tímu. Veľmi sa teším aj na fanúšikov. Videl som na sociálnych sieťach ich vášeň a som nadšený, že dostanem šancu hrať pred takým publikom. Veľmi sa na všetky tieto výzvy teším,“ dodáva Frye.

Výrazné slovo má pri skladaní tohtoročného kádra Rytierov hlavný tréner Spišiakov Teo Hojč . „Hľadali sme hráča, ktorý môže primárne hrať na poste číslo 2, ktorý má dobrú trojkovú streľbu a zároveň vie bez problémov hrať aj ako stredný rozohrávač. Verím, že sme v Dylanovi našli hráča, ktorý má dobre basketbalové zručnosti a vysoké hráčske IQ. Podľa mojich informácií ide o pohodového chalana a spoluhráča. Je súťaživý a keďže dlhšie nehral, verím, že príde s obrovskou motiváciou,“ dodal slovinský kouč Spišiakov.

Zdroj: spisskirytieri.sk

Foto: realbetisbalompie.es