• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Stredajšie víťazstvo vicemajstra nad Lučenca (102:80) bolo zároveň míľnikom pre slovinského krídelníka Sinišu Biliča. Ten nastúpil v drese Komárna na zápas s poradovým číslom 200.

Bilič okorenil svoje jubileum 16 bodmi, 5 doskokmi a 8 asistenciami, čím výrazne pomohol k štvrtej výhre „obuvníkov“ za sebou. „Nevedel som, že to bol môj 200. zápas za Komárno. Do každého zápasu ideme so spoluhráčmi s cieľom vyhrať. Jubileum bolo krásne, ale akonáhle sa začal zápas, tak som na to zabudol a sústredil sa na svoju hru,“ povedal po víťazstve Bilič.

Slovinec prišiel na slovenské palubovky pred sezónou 2011/2012 a okrem ročnej prestávky, ktorú strávil v drese Levíc a Nitre, sa jeho tvár objavuje výhradne len v drese Komárna. „Nikdy som to nečakal, pretože šport je taký, že nikdy nevieš kde budeš ďalší rok. Mne sa podarilo zostať na Slovensku už šesť dlhých rokov. Slovensko je blízko môjho domova a páči sa mi, že ma na Slovensku rešpektujú ako hráča a človeka. V Komárne som zostal najdlhšie, lebo mali vždy vysoké ambície, urobili dobrý tím a zo štyroch sezón hrali trikrát finále. V Leviciach si pamätám na tím, ktorý bol veľmi dobrý a fanúšikov, ktorí podporovali družstvo na každom zápase. Trochu negatívnu skúsenosť mám akurát s tým, že tam boli drobné finančné problémy a zranil som sa. O Nitre môžem povedať len pozitívne veci, mal som sa tam dobre,“ hodnotí svoje pôsobenie na Slovensku hráč Komárna.  

Biličovi sa počas pôsobenia na Slovensku podarilo získať dvakrát striebro, v jednom prípade zdvíhal nad hlavu trofej pre majstra a dvakrát skončil s tímom na Slovenskom pohári na druhom mieste. Najvyššie ambície má s družstvom aj v aktuálnom ročníku Eurovia SBL, po zdravotných patáliách sa situácia stabilizovala a zverenci trénera Richarda Ďuriša opäť začínajú dlhodobejšie víťaziť. „Tešia nás víťazstvá, ale sezóna je ešte dlhá. Prichádzajú ťažké zápasy, na ktoré sa budeme maximálne sústrediť. O chvíľu sa nám vráti rozohrávač Boban Tomič, ktorý nám podľa mňa veľmi pomôže,“ vyjadril sa Slovinec.

Krídelník Komárna zažíva aj najlepšiu sezónu z pohľadu štatistík, priemerne pomáha tímu 16,4 bodmi, 5,4 doskokmi a 3,5 asistenciami. „Myslím si, že hrám rovnaký basketbal, ako keď som prišiel pred piatimi rokmi. Možno je to tento rok trocha strelecky lepšie, ale pre mňa je najdôležitejšie, že tím vyhráva,“ myslí si Bilič. Pozitívne vníma Slovinec zvyšujúcu sa kvalitu súťaže a tiež ambície Komárna v nabitej konkurencii: „Myslím si, že liga je dosť vyrovnaná. Každý môže vyhrať s každým. Klamal by som, keby som nepovedal, že ideme do každého zápasu vyhrať a spraviť si čo najlepšiu tabuľkovú pozíciu pred play off.“

Foto: Karol Scholtz